Uutiset

Sentica myy enemmistöomistuksensa TerraWisessa

CapMan Special Situations sijoittaa infra-alan kokonaisvaltaisen toimijan TerraWisen kehittämiseen ja tulee samassa yhteydessä yhtiön pääomistajaksi. TerraWisen avainhenkilöt jatkavat yhtiössä merkittävinä omistajina.

Lehdistötiedote 6.5.2024

Sentica kasvattaa omistusosuuttaan Eezy:ssä

Sentican hallinnoimat rahastot ovat ostaneet merkittävän määrän Eezy Oyj:n osakkeita yhdessä yhtiön nykyisten omistajien, yrittäjien sekä alaa hyvin tuntevien yksityishenkilöiden kanssa. Yhtiön toiseksi suurin omistaja NoHo Partners Oyj toimi osakkeiden myyjänä.

Kaupan jälkeen Sentican hallinnoimat rahastot Sentica Buyout V Ky ja Sentica Buyout V Co-Investment Ky omistavat yhteensä n. 29,4 prosenttia Eezy Oyj:n osakkeista.

Sijoittajauutinen Eezy 12.1.2024

Pihlajalinnan suun terveyden toiminnot siirtyvät Hammas Hohteelle 1.4. alkaen

Pihlajalinnan suun terveydenhuollon toimintojen kauppa Hammas Hohde Oy:lle on vahvistettu tänään 31.3.2023. Kauppaan kuuluvat kaikki 16 klinikkaa ja 2 hammaslaboratoriota sekä noin 200 suun terveyden ammattilaista siirtyvät huhtikuun 2023 alusta Hohteelle. Hammaslääkäriklinikat siirtyvät kaupan myötä osaksi Hammas Hohde Oy:ta ja hammaslaboratoriot osaksi Loisto Laboratoriot Oy:ta.

Lehdistötiedote Hohde 31.3.2023

Sentica hakee tiimiinsä Sijoitusanalyytikkoa / Sijoituspäällikköä

Sentica hakee tiimiinsä uutta Sijoitusanalyytikkoa / Sijoituspäällikköä vakituiseen työsuhteeseen. Katso hakuilmoitus oheisesta linkistä: Sentica - Investment Analyst - Investment Manager

Hohde ostaa Pihlajalinnan suun terveyden toiminnot

Pihlajalinna selkeyttää liiketoimintojaan ja on solminut sopimuksen suun terveydenhuollon toimintojen
myynnistä Hammas Hohde Oy:lle. Kauppaan kuuluvat 16 klinikkaa ympäri Suomea, joissa työskentelee
noin 200 suun terveyden ammattilaista. Suun terveydenhuollon kokonaisliikevaihto on noin 16 miljoonaa
euroa vuodessa.

Lehdistötiedote Hohde 2.1.2023

Hammas Hohde vahvistaa pääkaupunkiseudun toimintaansa ja ostaa Hammas & Hampaan

Hammas Hohde on sopinut ostavansa Hammas & Hammas Pääkaupunkiseutu Oy:n osakekannan. Ostolla Hohde vahvistaa pääkaupunkiseudun asemaverkostoaan. Hammas & Hampaan neljä toimipistettä Espoossa Kivenlahdessa sekä Helsingissä Hietalahdessa, Kampissa ja Töölössä jatkavat itsenäisinä omina toimipisteinään Hammas & Hammas -brändin alla. Hammas & Hampaan perustajaosakkaat Otto Palva ja Matteus Salonen sekä yhtiön muut avainhenkilöt ja työntekijät jatkavat työskentelyä nykyisillä Hammas & Hammas -vastaanotoilla entiseen tapaan.

Lehdistötiedote Hohde 9.11.2022

Rudus ostaa TerraWisen kiviainesyksikön toiminnot liiketoimintakaupalla

TerraWise ja kiviainespohjaisia rakennusmateriaaleja valmistava Rudus Oy ovat sopineet kiviainesliiketoiminnan liiketoimintakaupasta 13.5.2022 allekirjoitetulla sopimuksella.

”Olemme tyytyväisiä kiviainesliiketoimintamme uuteen kotiin, joka luo puitteet liiketoiminnan pitkäjänteiselle kehittämiselle ja antaa TerraWiselle lisää mahdollisuuksia keskittyä projektiliiketoimintojen kehittämiseen. TerraWisessä ja Ruduksessa yhdistyvät sama rehti yhdessä tekemisen meininki, jonka keskiössä on vastuullisuus ja asiakkaista huolehtiminen. TerraWisen ammattilaisten osaaminen tuo hyvän lisäpanoksen Ruduksen laajaan ja laadukkaaseen kiviainesperheeseen”, sanoo TerraWisen toimitusjohtaja Pasi Kailasalo.

Suunniteltu kaupan ajankohta on 31.5.2022 ja koko TerraWisen kiviainesliiketoiminnan henkilöstö tulee siirtymään Ruduksen palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä 1.6.2022. Ostetusta kiviainestoiminnasta tulee osa Ruduksen palvelukokonaisuutta ja yrityskaupan myötä 35 ammattilaista siirtyy osaksi Rudus-konsernia.

TerraWise lehdistötiedote

Huld ja Devatus yhdistyvät – Linnunradan rohkein suunnittelutoimisto laajenee uuteen kokoluokkaan

Teknologian ja suunnittelun moniottelija Huld ja ohjelmistokehityksen asiantuntijatalo Devatus yhdistyvät. Yhdistymisen myötä Huld työllistää jo yli 500 työntekijää Suomessa ja Tšekissä. Yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto on yli 40 miljoonaa euroa.

Niin Huldin kuin Devatuksen tavoitteena on olla paras mahdollinen työyhteisö asiantuntijoilleen. Yhtiöiden ohjelmisto- ja tuotekehitysosaamisen ainutlaatuinen yhdistelmä tuo entistä monipuolisempia projekteja talojen asiantuntijoille sekä laajemman tarjooman asiakkaille. Yhtiöillä onkin jo useita yhteisiä asiakkaita kuten Danfoss, ABB ja Wärtsilä. Nyt yhdistyvät myös tekijät.

 

Lehdistötiedote Huld 4.5.2022

Cyient ostaa Citecin saadakseen lisää laitos- ja tuotesuunnittelun asiantuntemusta sekä laajentaakseen läsnäoloaan Euroopassa

Cyient, johtava globaali teknologiaratkaisuihin erikoistunut yhtiö, jolla on yli 14,000 työntekijää 19 eri maassa, ilmoitti tänään, että se aikoo ostaa Citecin.

Citecin yritysosto vahvistaa Cyientin johtavaa asemaa laitos- ja tuotesuunnittelupalvelualalla sekä energiateollisuudessa, erityisesti puhtaan energian ratkaisuissa. Lisäksi kauppa laajentaa Cyientin eurooppalaista läsnäoloa Pohjoismaissa, Saksassa ja Ranskassa. Sentica Partnersin hallinnoimat rahastot ja kaikki muut osakkeenomistajat myyvät 100 % osakkeistaan Cyientille. Kauppa on allekirjoitettu ja sen on suunniteltu toteutuvan 10. toukokuuta 2022.

Lehdistötiedote Citec 25.4.2022

Sentica huonekalu- ja sisustuskaupan kasvuyritys Veken enemmistöomistajaksi – tavoitteena kiihdyttää monikanavaista kasvua entisestään

Kasvuloikan tehnyt Veke valmistautuu tulevan kasvustrategian toteuttamiseen laajentamalla yhtiön omistuspohjaa. Digitaalisen kaupan edelläkävijänä Veke on muutamassa vuodessa noussut toimialan johtavien yritysten joukkoon online-segmentissä. Kotimaisen pääomasijoittaja Sentican ja Veken yhteinen tulevaisuuden tavoitetila on kasvattaa Vekestä yksi Suomen suurimmista monikanavaisista huonekalu- ja sisustuskaupan toimijoista.

Veke on ollut ensimmäisten joukossa aloittamassa huonekalu- ja sisustustuotteiden verkkokauppaa ja kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista sisustuksen verkkokaupoista reilussa kymmenessä vuodessa. Vuosi 2021 on ollut ennätyksellisen vilkas ja digitaalinen kauppa on jatkanut voimakasta kasvuaan. Yhtiön liikevaihto ylitti 30 miljoonaa euroa samalla kun yrityksen kannattavuus kehittyi positiivisesti. Myynnistä noin 75 % tuli verkkokaupasta ja loput sen kolmesta myymälästä Vantaalta, Oulusta ja Rovaniemeltä.

Nyt käynnistyvän yhteistyön myötä Veken asemaa markkinalla pyritään entisestään vahvistamaan. Inspiraatiokeskeisen Veken brändin tunnettavuutta tullaan aktiivisesti parantamaan, omien tuotemerkkien osuutta valikoimasta kasvattamaan ja digitaalisen liiketoiminnan osa-alueita tullaan jatkossakin voimakkaasti kehittämään. Huonekalu- ja sisustuskaupan murroksessa monikanavaisen asiakaskokemuksen jatkuva kehitystyö on selkeä painopiste, jonka myötä myös myymäläverkostoa tullaan kasvattamaan jo kuluvan vuoden aikana mm. Tampereelle.

Lehdistötiedote

Pohjoismaiden johtava super premium jäätelövalmistaja 3 Kaverin Jäätelö ja Sentica yhdistävät voimansa vauhdittaakseen suomalaista menestystarinaa kansainvälisesti

Alle kymmenessä vuodessa perustajiensa keittiöstä Suomen ja Ruotsin markkinoille ponnistanut jäätelöyritys myy jäätelöä nykyään yli 5000 kauppaan. Oman jäätelötehtaan rakentamisen ja jäätelöpuikkolinjastoon investoimisen jälkeen 3 Kaveria on vahvistanut organisaatiotaan, ja seuraavana luonnollisena askeleena on tuoda lisää osaamista kansainvälistymiseen.

3 Kaverin ja Sentican kumppanuuden taustalla on tavoite luoda uusi suomalainen menestystarina kuluttajabrändien saralla ja vauhdittaa uusien markkinoiden avaamista. "Meidän kolmen kaveruksen osaaminen on tuonut meidät tähän pisteeseen, ja seuraavaa hyppyä varten tarvitsemme lisäpaukkuja. Sentican kanssa käytyjen keskustelujen pohjalta totesimme, että ajatuksemme tulevaisuudesta pelaavat hyvin yhteen", kertoo yrityksen toimitusjohtaja Heikki Huotari.

Lehdistötiedote

Johtava suomalainen työvaatebrändi Dimex saa Senticasta uuden pääomistajan

Suomalainen pääomasijoittaja Sentica lähtee tukemaan työvaateyritys Dimexiä tulevaisuuden kasvussa. Dimex on leppävirtalainen 1982 perustettu perheyritys, joka tunnetaan raskaista työvaatteista ja no bullsh*t dimexasenteesta. Senticasta tulee yrityskaupan myötä Dimexin pääomistaja ja nykyiset omistajat, Krogeruksen perhe ja Petteri Tirkkonen jatkavat merkittävinä vähemmistöomistajina. Riitta ja Tuire Krogerus sekä Pete jatkavat yrityksen johdossa. ”Senticasta saamme lisänostetta siipien alle. Meillä kohtaa arvot ja unelmat ja siksipä olemmekin niin erinomainen combo. Vaikka päätöstä harkittiin pitkään, päällimmäinen olo on nyt intopinkeys”, kommentoi Riitta Krogerus.

Lehdistötiedote Dimex 2.6.2021

 

 

Sentica on myynyt kaiken omistuksensa Solteqissa

Sentican hallinnoimat rahastot, Sentica Buyout III Ky ja Sentica Buyout III Co-Investment Ky (yhdessä ”Sentica”), ovat myyneet kaiken omistuksensa Solteq Oyj:ssa (”Solteq”). Sentica on myynyt tänään yhteensä 4.801.293 Solteqin osaketta joukolle institutionaalisia sijoittajia 4,70 euron osakekohtaiseen hintaan.

”Tiedotimme 26.4.2021 harkitsevamme omistusosuutemme laskua Solteqissa. Solteqilla on edellytykset jatkaa menestyksekästä toimintaansa myös tulevaisuudessa ja nyt oli aika luopua omistuksestamme kokonaan. Solteq on tänään tehdyillä osakekaupoilla saanut joukon nimekkäitä sijoittajia omistajakseen ja näistä erinomaisista lähtökohdista on sekä nykyisten että uusien omistajien hyvä jatkaa”, sanoo Sentican toimitusjohtaja Mika Uotila.

OP Yrityspankki Oyj toimi osakemyynnin pääjärjestäjänä. Borenius Asianajotoimisto Oy toimi Sentican oikeudellisena neuvonantajana.

 

Lehdistötiedote

Sentica harkitsee laskevansa omistustaan Solteqissa

Sentica harkitsee laskevansa omistustaan Solteqissa strategiansa mukaisesti. Sentica on nimittänyt OP Corporate Bankin taloudelliseksi neuvonantajakseen mahdollisessa osakemyynnissä. Mahdollisen osakemyynnin toteutustavasta tai tarkasta ajankohdasta ei vielä ole tehty päätöstä.

”Olemme toimineet Solteqin osakkeenomistajana vuodesta 2015 asti, jolloin Solteq osti salkkuyhtiömme Descomin. Sijoitusstrategiamme mukaisesti tutkimme aika ajoin omistamistamme yhtiöistä irtautumista, ja nyt olemme päättäneet kartoittaa mahdollisuuksia laskea omistustamme Solteqissa, sanoo Sentican toimitusjohtaja Mika Uotila.

Sentican hallinnoimat Sentica Buyout III Ky ja Sentica Buyout III Co-Investment Ky -rahastot omistavat tällä hetkellä yhteensä 24,75 prosenttia Solteqin osakkeista.

Solteq_tiedote_26042021

Vesivek laskee liikkeeseen kolmivuotisen 300 miljoonan kruunun vakuudellisen joukkovelkakirjalainan

Vesivek-konsernin emoyhtiö HLRE Holding Oy on onnistuneesti laskenut liikkeeseen 300 miljoonan kruunun eli noin 30 miljoonan euron vakuudellisen joukkovelkakirjalainan. Joukkovelkakirjalainan markkina-ajoitus oli onnistunut ja se otettiin hyvin vastaan markkinoilla. Järjestelyyn osallistuneet institutionaaliset sijoittajat tulivat kattavasti eri maantieteellisiltä alueilta, muun muassa Pohjoismaista, Tšekeistä, Sveitsistä ja Espanjasta.

Lehdistötiedote Vesivek 15.2.2021

Vesivek ja Salaojakympit yhdistyvät – kaikki kodin ulkopuoliset kosteudenhallintaremontit saman katon alta

Suomen johtava ulkopuolisten kosteudenhallintaremonttien toteuttaja Vesivek ja suurin kotimainen pientalojen salaojaremontteihin erikoistunut yritys Salaojakympit yhdistyvät. Yhdistymisen myötä Vesivek-konserni on 115 M€ liikevaihdollaan ja n. 800 työntekijällään Pohjoismaiden suurin katto-, ränni-, kattoturva- ja salaojaremontteihin erikoistunut toimija.

Lehdistötiedote Vesivek 12.2.2021

Citec Group laskee liikkeeseen nelivuotisen 290 miljoonan Ruotsin kruunun joukkovelkakirjalainan ja aikoo jatkaa kannattavaa kasvua

Citec Groupin uusi emoyhtiö on laskenut liikkeelle 290 miljoonan Ruotsin kruunun joukkovelkakirjalainan. Konsernin tavoitteena on saavuttaa 100 miljoonan euron liikevaihto ja ylläpitää yli 10 %:n käyttökatemarginaali.

Tiedote Citec 11.2.2021 (ENG)

Huld ja Innogiant yhdistyvät – tavoitteena tuoda kuluttajapalveluista tuttu käyttäjäkokemus teollisuuden ohjelmistoihin

Kansainvälinen suunnittelutoimisto Huld ja digitaalisten tuotteiden sekä palveluiden suunnitteluun erikoistunut Innogiant ovat sopineet yhdistymisestä. Yhdessä yhtiöt työllistävät noin 450 henkilöä Suomessa ja Tšekissä, ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 35 miljoonaa euroa.

Lehdistötiedote Huld 1.12.2020

 

Sentica myy SuperParkin sijoittajaryhmälle

Sentica on luopunut SuperPark-omistuksestaan myymällä kaikki omistamansa osakkeet SP Capital Oy -nimisen yhtiön kautta toimivalle sijoittajaryhmälle. Järjestely toteutettiin 2020 marraskuun alussa.

RD Velho ja SSF ovat nyt Huld – tähtäimessä Euroopan teknologisen suunnittelun huippu

Suunnittelutoimisto RD Velho ja ohjelmistotalo SSF (Space Systems Finland) ovat nyt yhdessä Huld. Yhdistymisen ja brändimuutoksen myötä muodostunut kasvuyhtiö työllistää yli 400 henkilöä Suomessa ja Tšekissä, ja sen liikevaihto on yli 30 miljoonaa euroa. Huld rakentaa asiakkailleen tulevaisuuden älykkäitä tuote- ja ohjelmistoratkaisuja.

Lehdistötiedote Huld 6.2.2020

Sentica hakee tiimiinsä sijoitusanalyytikkoa

Sentica hakee tiimiinsä uutta sijoitusanalyytikkoa vakituiseen työsuhteeseen. Katso hakuilmoitus oheisesta linkistä: Sentica - Investment Analyst

VMP vaihtaa nimekseen Eezy ja julkaisee uuden strategian vuosille 2020-2022

Uusi brändi tukee yhtiön missiota toteuttaa työelämän unelmia ja tavoitetta saavuttaa markkinajohtajuus.

VMP:n uusi nimi on Eezy. Smile-yhdistymisen ja sitä edeltäneiden yritysostojen seurauksena aiemmin VMP:nä tunnettu yhtiö on toiminut tähän asti usealla eri brändillä. Nyt tehdyn nimimuutoksen tarkoituksena on yhdistää kaikki palvelut yhden Eezy-brändin alle ja siten vahvistaa integraatiota. Uudesta nimestä Eezy Oyj on tarkoitus päättää ylimääräisessä yhtiökokouksessa joulukuussa. 

Yhtiötiedote VMP 20.11.2019

RD Velho ja SSF yhdistyvät – Uusi yhtiö hakee kasvua palveluliiketoiminnan digitalisoinnista

Suunnittelutoimisto RD Velho ja ohjelmistotalo SSF ovat sopineet yhdistymisestä. Yhtiöt työllistävät 400 henkilöä Suomessa ja Tšekissä, ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto on noin 30 miljoonaa euroa. Muodostuva kasvuyhtiö tarjoaa kansainvälisesti ainutlaatuisen yhdistelmän ohjelmisto- ja tuotekehitysosaamista.

Lehdistötiedote RD Velho 12.9.2019

Celsius Holdings Inc ostaa pohjoismaalaisen hyvinvointiyhtiö Func Food Groupin

Syyskuun 12. päivänä 2019, Celsius Holdings Inc, (Nasdaq: CELH), joka on johtavan CELSIUS® fitness-juoman valmistaja, tiedotti solmineensa sopimuksen Func Food Group Oyj:n (“Func Food”) ostamisesta.

Lehdistötiedote Func Food Group 12.9.2019

VMP ja Smile yhdistyvät henkilöstöpalvelualan suunnannäyttäjäksi

VMP Oyj (”VMP”) on allekirjoittanut 5.7.2019 kauppakirjan NoHo Partners Oyj:n (”NoHo Partners”) ja Smile Henkilöstöpalvelut Oyj:n (”Smile”) vähemmistöomistajien kanssa Smilen osakekannan ostamisesta (”Järjestely” tai ”Yhdistyminen”) osakevastiketta vastaan. Järjestely tuo yhteen kaksi henkilöstöpalveluiden kärkiyritystä, joilla on yhdessä vahvempi markkina-asema ja entistä parempi kyky uudistaa työelämää. Yhdistyminen on strategisesti tärkeä askel molemmille yhtiöille, joka mahdollistaa panostukset digitalisaatioon ja uusien palveluiden kehittämiseen. Yhdistymisen odotetaan luovan lisäarvoa yhtiön asiakkaille, työntekijöille ja osakkeenomistajille.

Yhtiötiedote VMP 5.7.2019

 

Senticasta Picnicin, La Torrefazionen ja hankintayhtiö Europicnicin pääomistaja

Suomalaisesta pääomasijoittaja Senticasta tulee Picnic-yritysryppään pääomistaja, toimiva johto sekä Picnicin perustaja Mikael Swanljung perheineen jatkavat merkittävänä omistajana. ”Tavoitteenamme on kehittää Suomen intohimoisin kahvilayritys ja levittäytyä koko maahan”, Picnicin toimitusjohtaja Petteri Laurikainen linjaa.

Lehdistötiedote Picnic 7.5.2019

VMP:stä henkilöstötutkimusten ja organisaatioiden kehittämisen johtava yritys -ostaa Corporate Spirit Oy:n

VMP Oyj ostaa henkilöstö-, johtamis- ja asiantuntijatyön tutkimuksiin ja kehittämiseen keskittyvän Corporate Spirit Oy:n yhtiön perustajalta Jukka Pohjolalta. Yritysjärjestelyllä VMP vahvistaa rekrytoinnin ja organisaation kehittämisen palvelukokonaisuuttaan ja laajentaa palveluvalikoimaansa.

Yhtiötiedote VMP 1.4.2019

Dustin ostaa Chilitin

Ruotsalainen Dustin on sopinut suomalaisen, erityisesti pk-yrityksille tuotteita, palveluita ja ratkaisuja tarjoavan Chilit Oy:n ostamisesta Sentica Partners Oy:n hallinnoimilta rahastoilta ja yhtiön avainhenkilöiltä.

Tiedote Chilit 1.4.2019

 

Adelis Equity Partners Fund II ostaa enemmistön Ropo Capitalista

Adelis Equity Partners AB:n (“Adelis”) hallinnoima pääomasijoitusrahasto Adelis Equity Partners Fund II ostaa enemmistön
RopoHold Oyj:stä (“Ropo Capital” tai “Yhtiö”) Sentica Partners Oy:n hallinnoimilta rahastoilta, KPY Sijoitus Oy:ltä ja muilta
nykyisiltä osakkeenomistajilta. Yhtiön toimiva johto säilyy vähemmistöosakkaina ja jatkaa nykyisissä tehtävissään.

Pörssitiedote RopoHold 25.2.2019

Sentica on myynyt teollisuuskalusteita valmistavan Trestonin suomalaiselle sijoittajaryhmälle

Ergonomisia teollisuuskalusteita maailmanlaajuisesti myyvä ja Suomessa valmistava Treston Group Oy siirtyy yksityissijoittajien omistukseen Sentican hallinnoimien rahastojen myydessä enemmistöosuutensa. Merkittävä osa vanhoista yksityisomistajista jatkaa ja kasvattaa osuuksiaan. Sen lisäksi mukaan tulee uusia sijoittajia mukaan lukien yrityksen toimiva johto.

Tiedote Treston 15.2.2019

 

VMP Oyj keskittyy henkilöstöpalvelualaan ja myy Alina-hoivaliiketoiminnan Norlandia Care Oy:lle

VMP Oyj keskittyy entistä vahvemmin henkilöstöpalvelualaan ja myy Alina Hoivatiimi Oy:n 15.2.2019 allekirjoitetulla kauppakirjalla Norlandia Care Oy:lle. Alina on valtakunnallinen kotihoito-, kotityö- ja kotisairaanhoitopalveluita tarjoava franchise-ketju. Käteisenä maksettava velaton kauppahinta on 1,5 miljoonaa euroa.

Yhtiötiedote VMP 15.2.2019

VMP vahvistaa asemaansa kaupan alan henkilöstövuokrauksessa ostamalla Henkilöstöratkaisu Extraajat Oy:n

VMP Oyj jatkaa strategiansa mukaista henkilöstöpalvelumarkkinan konsolidaatiota ostamalla Henkilöstöratkaisu Extraajat Oy:n. Extraajat tarjoaa henkilöstövuokrauspalveluita valtakunnallisesti ja keskittyy erityisesti kaupan toimialan asiakkaisiin ja työntekijöihin.

Yhtiötiedote VMP 14.2.2019

Sentica myy Sisco Oyj:n Alvardag Group Oyj:lle

Sentica on luopunut omistuksestaan Sisco Oyj:ssä järjestelyssä, jossa Alvardag Group Oyj osti Siscon koko osakekannan Senticalta ja yhtiön muilta aiemmilta omistajilta. Alvardag Group Oyj on suomalainen projektinjohto- ja suunnitteluyritys. Järjestely toteutettiin tammikuussa 2019.

Tiedote Sisco 4.2.2019

VMP vahvistaa asemaansa HoReCa- toimialalla ostamalla Enjoy-henkilöstöpalveluyhtiön

VMP-konserni vahvistaa asemaansa Suomen henkilöstöpalvelumarkkinalla ostamalla Extremely Nice Job Oy:n (Enjoy).  Enjoy on valtakunnallisesti toimiva henkilöstöpalveluyritys, joka keskittyy henkilöstöpalvelujen tarjoamiseen HoReCa- toimialalla.

Yhtiötiedote VMP 31.12.2018

 

Verkanappulat, Lastentalo Mukulax ja Apula yhdistyvät – Tavoitteena vahva kasvu Sentican tukemana

Varhaiskasvatuspalveluita tarjoavat Verkanappulat Oy, Lastentalo Mukulax Oy ja Apula Oy yhdistävät voimansa ja tavoittelevat yhdessä laajentumista valtakunnalliseksi päiväkotitoimijaksi. Samassa yhteydessä kotimaisen pääomasijoittaja Sentican hallinnoimat rahastot tulevat yhdistyneen konsernin enemmistöomistajaksi. Yhtiöiden nykyiset omistajat jatkavat uuden konsernin merkittävinä omistajina ja sen operatiivisessa johdossa.

Liitetiedosto: Tiedote Verkanappulat, Mukulax, Apula 29.11.2018

VMP vahvistaa osaamistaan ostamalla Henkilöstötalo Voiman

VMP-konserni vahvistaa asemaansa Suomen henkilöstöpalvelumarkkinalla ostamalla Henkilöstötalo Voiman.  Kokonaisvaltaiseen asiakasyritysten kehittämiseen keskittynyt Voima tarjoaa henkilöstövuokrauksen lisäksi muun muassa rekrytointipalveluita ja soveltuvuusarviointeja. Yrityskauppa kattaa Yrityspalvelu Voima Oy:n, Voima Rakentaminen Oy:n ja Työpalvelu Voima Oy:n osakekannat.

Liitetiedosto: Yhtiötiedote VMP 28.11.2018

Hammas Hohde kiihdyttää kasvuaan Sentican tuella

Suun terveydenhuollon palveluntarjoaja Hammas Hohde ja kotimainen pääomasijoittaja Sentica ovat sopineet omistusjärjestelystä, jossa Sentican hallinnoimat rahastot tulevat Hammas Hohteen pääomistajaksi tukeakseen yhtiötä sen edelleen kiihtyvässä kasvussa. Hammas Hohteen perustaja, suu- ja leukakirurgi Ville Pesonen, sekä muut avainhenkilöt jatkavat edelleen yrityksen merkittävinä omistajina. Samalla Hammas Hohteen kehitystä tähän asti vauhdittanut Nordia Rahasto myy omistuksensa.

Liitetiedosto: Tiedote Hammas Hohde 20.11.2018

Tammermatic Group Oy on myyty

Tammermatic Group Oy on myyty pirkanmaalaiselle yrittäjäryhmälle. Uudet omistajat tuovat resursseja ja osaamista perinteikkään suomalaisen ajoneuvopesulaitteita valmistavan Tammermaticin edelleen kehittämiseen.

Liitetiedosto: Tiedote Tammermatic 9.11.2018

Ropo Capital käynnistää strategisen selvitystyön varmistaakseen yhtiön vahvan kasvun jatkumisen

RopoHold Oyj:n (”Ropo Capital” tai ”Yhtiö”) hallitus on saanut tiedoksi, että Yhtiön pääomistajan Sentica Partners Oy:n hallinnoimat rahastot ovat käynnistäneet strategisen selvitystyön, jonka tavoitteena on varmistaa, että Yhtiön vahva kasvu kotimaassa jatkuu, ja että Yhtiöllä on edellytykset kansainvälistymiseen lähitulevaisuudessa.

Liitetiedosto: Tiedote Ropo Capital 23.10.2018

VMP Oyj listautuu Helsingin pörssin First North Finland -markkinapaikalle

VMP Oyj:n ("VMP" tai "Yhtiö") listautumisanti ("Listautumisanti") on toteutettu, ja Yhtiö listautuu Nasdaq Helsinki Oy:n First North Finland -markkinapaikalle (”First North”). Kaupankäynti Yhtiön osakkeilla alkoi 19.6.2018. Tarjottavien Osakkeiden (määritelty jäljempänä) lopullinen merkintähinta ("Lopullinen Merkintähinta") Listautumisannissa on 5,00 euroa Tarjottavalta Osakkeelta, mikä vastaa noin 69,5 miljoonan euron markkina-arvoa (noin 74,0 miljoonan euron markkina-arvoa olettaen, että lisäosakeoptio käytetään täysimääräisesti). Listautumisannin kysyntä oli vahvaa, ja Listautumisanti ylimerkittiin selvästi.

Liitetiedosto: Tiedote VMP 19.6.2018

Administer ostaa Silta Oy:n ja nousee Suomen suurimmaksi palkkapalveluyhtiöksi

Sähköisen taloushallinnon asiantuntijayhtiö Administer Oy ostaa Sentican kohdeyhtiön Silta Oy:n Sentican hallinnoimilta rahastoilta ja yrityksen toimivalta johdolta. Järjestelyn myötä Administer kasvaa Suomen suurimmaksi palkkapalveluyhtiöksi.

Liitetiedosto: Tiedote Silta 5.6.2018

Purkupiha Group kasvaa ostamalla SK-Purku Oy:n liiketoiminnan

Massiivi- ja haitta-ainepurkamiseen sekä rakennusmateriaalien kierrättämiseen erikoistunut Purkupiha Group kasvaa ostamalla SK-Purku Oy:n liiketoiminnan. Järjestelyllä konserni vahvistaa massiivipurkuliiketoimintaansa erityisesti Itä-Suomen alueella. SK-Purku Oy:n perustaja ja omistaja Santeri Karell jatkaa merkittävässä operatiivisessa roolissa ja tulee Purkupiha Groupin omistajaksi.

Liitetiedosto: Tiedote Purkupiha Group 9.5.2018

Kaksi Suomen johtavaa kattoalan brändiä yhdistyvät: Hämeen Laaturemontti ja Vesivek ovat nyt Vesivek

Suomen johtava kattoremontteja tekevä yritys Hämeen Laaturemontti tunnetaan tästä lähtien nimellä Vesivek. Brändiuudistuksella haetaan vahvaa kasvua ja entistä parempaa asiakaskokemusta.

Attachments: Tiedote Vesivek 14.5.2018

SuperParkille uudet kumppanit tukemaan kansainvälistä kasvua

SuperPark ja kotimainen pääomasijoittaja Sentica Partners ovat 23.4.2018 sopineet omistusjärjestelystä, jossa Sentican hallinnoimat rahastot tulevat SuperParkin omistajaksi yhdessä Tesin kanssa tukeakseen yhtiön viime vuonna aloittamaa vahvaa kansainvälistä kasvua. SuperParkin perustajat jatkavat edelleen yhtiön merkittävinä omistajina.

Liitetiedosto: Tiedote SuperPark 24.4.2018

Purkupiha ja Dammega yhdistyvät täyden palvelun kokonaisuudeksi purku- ja kierrätystoimialalla

Sentican hallinnoima rahasto tulee Purkupihan ja Dammegan kumppaniksi ja enemmistöomistajaksi vahvistamaan yhtiöiden kasvua. Molempien yhtiöiden henkilöomistajat jatkavat uuden konsernin merkittävinä omistajina ja sen operatiivisessa johdossa.

Liitetiedosto: Tiedote Purkupiha ja Dammega 9.1.2018

Muutamme uusiin tiloihin

Sentican toimisto muuttaa uusiin tiloihin 2.1.2018. Uusi osoitteemme on Kasarmikatu 21 B, 00130 Helsinki (7. kerros).

Ropo Capital laskee liikkeeseen kolmivuotisen 50 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan

Ropo Capital -konsernin emoyhtiö RopoHold Oy on laskenut liikkeelle 50 miljoonan euron joukkovelkakirjalainan. Järjestely kiinnosti erityisesti ruotsalaisia ja norjalaisia sijoittajia.

Liitetiedosto: Tiedote Ropo 23.11.2017

VMP Group rynnistää kasvuun ja uusiin avauksiin

Henkilöstöpalvelualan konsernin VMP Groupin omistuspohja vahvistuu, kun kotimaisen pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoimat rahastot ostavat enemmistöosakkuuden yhtiöstä. Perustajasuku Savolaiset ja nykyinen johto jäävät VMP Groupiin merkittävällä osuudella jatkamaan yhtiön kehittämistä.

Liitetiedosto: Tiedote VMP 19.9.2017

Konevuori liittyy osaksi TerraWise-konsernia

Infrarakentamiseen keskittyvän TerraWisen kasvutarina saa jatkoa Konevuori Oy:n liittyessä osaksi konsernia. Järjestelyn myötä TerraWise kasvattaa yhdyskuntarakentamisen osaamistaan ja vahvistaa merkittävästi johtavaa asemaansa Etelä-Suomessa. Konevuori tarjoaa asiakkailleen laajaa palveluvalikoimaa, johon kuuluu muun muassa maanrakennus, maa- ja kiviaineskuljetukset, kiviainesten jalostaminen ja myynti, sekä konevuokraus. Konevuoren perustaja, Reijo Wuorio, jatkaa merkittävässä operatiivisessa roolissa ja tulee omistajaksi uuteen kokonaisuuteen.

Liitetiedosto: Tiedote TerraWise 4.7.2017

RD Velholle kotimainen kumppani tukemaan kasvua ja kehittymistä

RD Velho ja kotimainen pääomasijoittaja Sentica Partners ovat 29.6.2017 sopineet omistusjärjestelystä, jossa Sentican hallinnoima rahasto tulee yhdeksi RD Velhon omistajista. Järjestely tukee RD Velhon kehittymistä ja kasvua alan merkittävimmäksi suunnittelutoimistoksi Suomessa. Yhtiön kaikki nykyiset henkilöomistajat jatkavat edelleen omistajina.

Liitetiedosto: Tiedote RD Velho 30.6.2017

Arme Oy ja Saimaan Eristys Oy yhdistyvät

Sentica on sopinut Saimaan Erityksen kanssa järjestelystä, jossa kaksi toimialansa huippuosaajaa, Arme ja Saimaan Eristys, yhdistyvät Suomen suurimmaksi eristys- ja telinekonserniksi. Molemmat yhtiöt jatkavat toimintaansa omilla nimillään ja samassa yhteydessä Sentican Kasvurahasto II on myynyt koko omistuksensa Armessa.

Sentica keräsi kotimaisten kasvuyritysten kehittämiseen uuden 185 miljoonan euron rahaston

Kotimainen pääomasijoittaja Sentica Partners Oy on kerännyt uuden Sentica Buyout V-rahaston, joka suljettiin 185 miljoonan euron maksimikoossa. Rahasto on Sentican neljäs buyout-rahasto ja se keskittyy edeltäjiensä tapaan kehittämään suomalaisia pk-yrityksiä.

Liitetiedosto: Sentica Partners lehdistötiedote 3.4.2017

Trust on nyt Ropo Capital

Trust Kapital uudistaa vahvasti brändiään ja samalla yhtiön nimi muuttuu. Koko konsernin kattobrändiksi tulee Ropo Capital. Uusi nimi ja ilme korostavat yhtiön suomalaisia juuria.

Liitetiedosto: Tiedote Ropo Capital 16.2.2017

Sentica on myynyt Kotipizza Group Oyj:n osakkeensa

Sentica Buyout III Ky ja Sentica Buyout III Co-Investment Ky (yhdessä "Sentica") ovat myyneet kaikki Kotipizza Group Oyj:n ("Kotipizza" tai "Yhtiö") osakkeensa nopeutetussa tarjousmenettelyssä ("Osakemyynti"). Sentica myi yhteensä 4 020 618 Yhtiön osaketta, mikä vastaa noin 63,3 prosenttia Kotipizzan kaikista osakkeista ja äänistä. Osakemyynnissä osakkeiden osakekohtainen myyntihinta oli 9,50 euroa ja Osakemyynnin bruttomyyntitulot olivat noin 38,2 miljoonaa euroa. Osakemyynnin jälkeen Sentica ei omista Yhtiön osakkeita.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Kotipizza 9.2.2017

Sentica julkistaa aikomuksensa tarjota Kotipizzan osakkeita institutionaalisille sijoittajille

Sentica Buyout III Ky ja Sentica Buyout III Co-Investment Ky (yhdessä "Sentica") aikovat myydä enintään 4 020 618 Kotipizza Group Oyj:n ("Kotipizza" tai "Yhtiö") osaketta ("Osakkeet"), mikä vastaa noin 63,3 prosenttia Yhtiön kaikista liikkeeseen lasketuista osakkeista ja äänistä ("Osakemyynti"). Osakkeet edustavat kaikkia Sentican omistamia Yhtiön osakkeita. Sentica päättää myytävien Osakkeiden lopullisen määrän sijoituskysynnän perusteella.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Kotipizza 8.2.2017

Sentica Partners selvittää Kotipizza-omistukseensa liittyviä vaihtoehtoja

Sentica Partners Oy:n rahastot “Sentica Buyout III Ky” ja “Sentica Buyout III Co-Investment Ky” (yhdessä “Sentica Partners”) ovat antaneet Carnegie Investment Bankille ja Pareto Securitiesille toimeksiannon selvittää vaihtoehtoja Kotipizza Group Oyj ("Kotipizza") -omistuksensa alentamiseksi yhdessä tai useammassa vaiheessa.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Kotipizza 18.1.2017

Trust Kapital ostaa Enfo Zenderin

Laskun elinkaari- ja rahoituspalveluihin erikoistunut Trust Kapital ostaa tiedonvälityspalveluja tarjoavan Enfo Zender Oy:n osakekannan. Kaupassa Trust Kapitalille siirtyy Enfo Zenderin tiedonvälityspalvelu-liiketoiminta sisältäen tuotannolliset toiminnot ja asiakkuudet. Kaupan myötä Trust Kapitalin liikevaihto nousee vuonna 2017 yli 40 miljoonaan euroon ja noin joka kuudes Suomessa liikkuva lasku välitetään yhtiön kautta.

Liitetiedosto: Tiedote Trust Kapital 17.1.2017

Sentica sijoittaa Sisco Oyj:n kasvuun

Kotimaisen pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto hankkii enemmistöosuuden puutalorakentaja Sisco Oyj:n osakekannasta 25.10.2016 allekirjoitetussa järjestelyssä. Aiemmat omistajat jatkavat merkittävissä operatiivisissa rooleissa ja omistajina yhtiössä myös omistuspohjan vahvistamisen jälkeen.

Liitetiedosto: Tiedote Sisco 25.10.2016

Tammermatic Group on myynyt yhdysvaltalaisen tytäryhtiönsä Interclean Equipment Inc:in

Tammermatic Group Oy on myynyt tytäryhtiönsä InterClean Equipment Inc:in InterClean Holdings LLC:lle. Uuden yhtiön omistaa pääomasijoitusyhtiö Oakland Standard Co.:n vetämä sijoittajaryhmä. Sijoittajiin kuuluvat alan veteraanit Morten Merrild, Rob Forbes ja Kirk Ylinen. Yrityskauppa astui voimaan 9.9.2016.

Liitetiedosto: Tiedote Tammermatic 9.9.2016

JJ Kaivin ja Kallio Oy liittyy osaksi TerraWise konsernia

Maanrakennukseen, louhintaan ja murskaamiseen, sekä kiviaineskauppaan erikoistunut JJ Kaivin ja Kallio Oy liittyy yrityskaupan myötä osaksi TerraWise konsernia. Yrityskaupan myötä TerraWise jatkaa kasvustrategiaansa laajentamalla merkittävästi osaamistaan vaativissa maanrakennustöissä. Samalla TerraWisen toiminta laajenee Varsinais-Suomen alueelle. Osana yritysjärjestelyä JJ Kaivin ja Kallio Oy:n aiemmat omistajat jatkavat edelleen merkittävässä operatiivisissa rooleissa sekä omistajina uudessa kokonaisuudessa.

Liitetiedosto: Tiedote TerraWise 10.8.2016

Coptersafety investoi uusiin helikopterisimulaattoreihin ja koulutuskeskukseen

Helikopterilentäjille täydennyskoulutusta tarjoava Coptersafety on tehnyt yhdysvaltalaisen TRU Simulation + Trainingin kanssa sopimuksen viidestä Full Flight -lentosimulaattorista. Valitut simulaattorimallit ovat Airbus Helicoptersin H125 ja H145 sekä AgustaWestlandin AW169 ja AW189. Kaikkien mallien koulutuskysynnän uskotaan kasvavan tulevaisuudessa. Viidennen simulaattorin malli tiedotetaan myöhemmin syksyllä. Investointi on kansainvälisesti merkittävä eikä vastaavan kokoista helikopterisimulaattorien kauppaa ole aiemmin siviilipuolella tehty.

Liitetiedosto: Tiedote Coptersafety 27.7.2016

G7 Data ja Chilit yhdistyvät, IT-alalle uusi ketterä kotimainen toimija

Kotimaisen pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto muodostaa IT-alalle uuden merkittävän toimijan yhdistämällä kaksi yrittäjävetoista yhtiötä. Uuden yhtiön tavoitteena on palvella entistä laajempaa asiakaskuntaa monipuolisten IT-ratkaisuiden ja -palveluiden avulla. Toisiaan täydentävät palvelutarjoomat ja asiakaslähtöiset toimintatavat luovat edellytykset vahvalle kasvulle. G7 Datan ja Chilitin avainhenkilöt jatkavat uuden yhtiön merkittävinä vähemmistöosakkaina avainrooleissa.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Chilit & G7 Data 27.6.2016

Sentica irtaantuu Pihlajalinnasta

Sentica Partners Oy:n hallinnoima rahasto on myynyt loput omistamansa osakkeet johtavasta sosiaali- ja terveydenhuollon toimijasta Pihlajalinna Oyj:stä.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Pihlajalinna 12.5.2016

Humana AB ostaa Sentican kohdeyhtiön Arjessa

Sentica Partners Oy:n rahasto myy suomalaisen korkealuokkaisia sosiaalipalveluita tarjoavan Arjessa Oy:n Humana AB:lle. Yhdessä Arjessa and Humana muodostavat Pohjoismaiden johtavan yksilö- ja perhepalveluita tuottavan yhtiön.

Liitetiedosto: Tiedote Arjessa 4.5.2016

Sentica vahvistaa Trust Kapitalin kasvutarinaa

Kotimaisen pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on ostanut enemmistöosuuden Trust Kapital Groupin osakekannasta. Perustajayrittäjät Petri Tukiainen ja Tuomo Rissanen jatkavat Trust Kapitalin merkittävinä omistajina myös omistuspohjan vahvistamisen jälkeen.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Trust Kapital Group 23.3.2016

Hämeen Laaturemontti ostaa Nesco-konsernin

Hämeen Laaturemontti ostaa Nesco-konsernin koko osakekannan 29.1.2016 allekirjoitetussa yrityskaupassa. Syntyvässä kokonaisuudessa yhdistyvät kaksi oman alansa markkinajohtajaa: Hämeen Laaturemontti on Suomen suurin kattoremonttiyritys, ja Nesco-konsernin Vesivek on Suomen johtava sadevesijärjestelmien ja kattoturvatuotteiden myynti- ja asennusorganisaatio.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Hämeen Laaturemontti 1.2.2016

Sentica ostaa kolme yhtiötä ja muodostaa infrarakennusalalle uuden merkittävän toimijan

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto ostaa enemmistöt kolmesta infrastruktuurirakentamisen erikoisosaajasta. Sijoituksen kohteena olevat Kanta-Kaivu Oy, Cendigo Oy ja Kallionporaus Arto Soininen Oy yhdistyvät järjestelyssä saman emoyhtiön alle. Kohdeyhtiöiden avainhenkilöt jatkavat uuden kokonaisuuden merkittävinä vähemmistöomistajina.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Sentikaivu 4.1.2016

Sentica Partners vahvistaa sijoitustiimiään

Aitor de la Torre on aloittanut Senticassa partnerina ja osana sijoitustiimiä 4.1.2016. Hän siirtyy Senticaan Danske Bank Corporate Financesta, jossa hän työskenteli vuodet 2008-2015, joista viimeiset viisi vuotta johtajana.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Sentica 4.1.2016

Sentica on myynyt Pihlajalinna Oyj:n osakkeitaan

Sentica Buyout III Ky ja Sentica Buyout III Co-Investment Ky (yhdessä “Sentica”) on myynyt Pihlajalinna Oyj:n (”Pihlajalinna” tai ”Yhtiö”) osakkeitaan nopeutetussa tarjousmenettelyssä Pihlajalinnan järjestämän osakeannin yhteydessä (”Osakemyynti”).

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Pihlajalinna 15.12.2015

Sentica myy omistuksensa Puuilossa

Sentica Partners Oy:n hallinnoima rahasto myy omistuksensa nopeasti kasvavasta tarjoustavarataloketju Puuilo Oy:stä. Ostajana on Adelis Equity Partners Fund I ja Puuilon avainhenkilöt jatkavat yhtiön merkittävinä omistajina.

Attachments: Lehdistötiedote Puuilo 30.11.2015

Sentica tukemaan Coptersafetyn kasvuloikkaa

Sentica Partners Oy:n hallinnoima rahasto ostaa enemmistön helikopterilentäjille koulutuspalveluita tarjoavan Coptersafety Oy:n osakekannasta. Yhtiön perustaja-toimitusjohtaja Mikko Dahlman jatkaa tehtävässään toimitusjohtajana sekä merkittävänä vähemmistöomistajana. Sentican tukemana Coptersafety tavoittelee merkittävää kasvua lähivuosina.

Attachments: Lehdistötiedote Coptersafety 4.11.2015

Kotipizza Helsingin pörssin päälistalle

Kotipizza Group Oyj ("Kotipizza" tai "Yhtiö") listautui Helsingin pörssin päälistalle heinäkuun alussa. Listautumisannissa osakkeiden lopulliseksi merkintähinnaksi asetettiin 5,00 euroa osakkeelta, mikä vastasi noin 31,8 miljoonan euron markkina-arvoa.

Attachments: Lehdistötiedote Kotipizza 7.7.2015

Solteq ja Descom group yhdistyvät digitaalisen kaupankäynnin kokonaispalvelutaloksi

Helsingin pörssin päälistalla listatun Solteq Oyj:n (Solteq) ja Descom Group Oy:n (Descom) yhdistyminen toteutettiin 2.7.2015.

Attachments: Lehdistötiedote Descom 6.7.2015

Func Food laajenee Ruotsiin – Celsius osaksi yhtiön brändiportfoliota

Func Food Group Oy ja People’s Choice AB yhdistyvät muodostaakseen pohjoismaiden johtavan funktionaalisiin ruokiin ja juomiin keskittyvän hyvinvointi- ja fitness-yhtiön. FAST- ja CocoVi-brändeistään tunnettu elintarvikeyhtiö Func Food ostaa ruotsalaisen People’s Choicen, joka jakelee Ruotsissa yksinoikeudella suosittua funktionaalista Celsius-juomaa sekä Freddy-urheilumuotibrändiä. Konsernin yhteenlasketun liikevaihdon ennustetaan olevan 50 miljoonaa euroa vuonna 2015. Yritysosto rahoitetaan osittain pohjoismaalaisella joukkovelkakirjalainalla.

Attachments: Lehdistötiedote Func Food 2.7.2015

Pihlajalinna listautui Helsingin pörssin päälistalle

Pihlajalinna Oyj ("Pihlajalinna" tai "Yhtiö") listautui Helsingin pörssin päälistalle kesäkuun alussa. Listautumisannissa osakkeiden lopulliseksi merkintähinnaksi asetettiin 10,50 euroa osakkeelta, mikä vastasi noin 201 miljoonan euron markkina-arvoa. Listautumisannin kysyntä oli vahvaa, ja listautumisanti ylimerkittiin moninkertaisesti ja keskeytettiin ennenaikaisesti.

Attachments: Lehdistötiedote Pihlajalinna 30.6.2015

Sentica myy enemmistöosuutensa Darekonissa

Sentica Partners Oy:n hallinnoima rahasto myy omistamansa 53 %:n osuuden Darekon Group Oy:tä Dinos Investment Oy:lle. Dinos Investment Oy on Kai ja Henri Orpon perheiden omistama yhtiö ja osakekaupan myötä siitä tulee Darekonin suurin omistaja yli 97 % osuudella.

Attachments: Lehdistötiedote Darekon 2.4.2015

Hämeen Laaturemontti ja M.E.T Group saman katon alle

Suomen suurin kattoremonttiyritys Hämeen Laaturemontti on ostanut pohjanmaalaisen M.E.T Groupin toiminnan ja laajentaa Seinäjoen ja Vaasan seudulle.

Attachments: Lehdistötiedote Hämeen Laaturemontti 11.2.2015

Cargotecin Intian insinööritoiminnot siirtyvät Citecille

Citec ja Cargotec ovat tehneet pitkäaikaisen kumppanuussopimuksen, minkä mukaan Cargotecin Intian Punessa oleva teknisen suunnittelun keskus siirtyy Citecille. Sopimus sisältää Cargotecin nykyisen liiketoiminnan ja 110 työntekijän siirtymisen Citecille. Cargotecin insinööripalvelujen keskus tarjoaa teknistä suunnittelua lastin‐ ja kuormankäsittelyalan teollisuudelle ympäri maailmaa. Insinööripalvelujen keskus sijaitsee Punessa, Intiassa. Citecille sopimus merkitsee nopeaa kasvua Intiassa, ja vahvistaa yhtiön teknisen suunnittelun osaamista tuotantoteollisuudessa.

Attachments: Lehdistötiedote Citec 13.6.2014

FAST ja CocoVi yhdistyvät Pohjoismaiden johtavaksi erikoiselintarvikeyhtiöksi

Vahvassa kasvussa oleva Func Food Group Oy ostaa suomalaisen CocoVi Import Oy:n, jonka CocoVituotemerkki on tunnettu ravinnerikkaista elintarvikkeista sekä välipaloista, ns. superfoodeista. Yhdessä Func Foodin FAST‐tuotemerkki ja CocoVi muodostavat Suomen suurimman urheiluravinteiden, terveellisten välipalojen sekä ravintorikkaiden elintarvikkeiden toimijan, joka tavoittelee lähes 30 miljoonan euron liikevaihtoa vuonna 2014.

Attachments: Lehdistötiedote Func Food 9.6.2014

Sentica sijoittaa Hämeen Laaturemontin kasvuun

Sentica Partners Oy:n hallinnoima rahasto ostaa enemmistön Hämeen Laaturemontti Oy:n osakekannasta. Hämeen Laaturemontti on kasvanut Suomen suurimmaksi pientalojen kattoremontteihin erikoistuneeksi yritykseksi. Yhtiön avainhenkilöt jatkavat yrityksen merkittävinä vähemmistöomistajina. Sentican tukemana yhtiö laajentaa toimipaikkaverkostonsa maanlaajuiseksi.

Attachments: Lehdistötiedote Hämeen Laaturemontti 31.3.2014

Citec ostaa insinööritoimisto TGB:n Siemensiltä

Citec Group Oy Ab on ostanut saksalaisen insinööritoimisto TGB:n Siemens AG:lta. TGB on yksi johtavista teknisistä suunnittelutoimistoista rautatie‐ ja kiskokaluston sekä lentokoneiden sisätilojen suunnittelussa. TGB tarjoaa myös standardointitukipalveluja Saksan rautatien standardointikomitealle (”FSF”). Yritys toimii kolmella liiketoiminta‐alueella: standardointi, lentokoneiden sisätilojen suunnittelu ja kiskokalusto. TGB:n pääkonttori sijaitsee Kasselissa, Saksassa ja yritys työllistää 80 henkilöä. TGB on perustettu vuonna 1922 ja sen vuosittainen liikevaihto on noin 7 miljoonaa euroa.

Attachments: Lehdistötiedote Citec 3.2.2014

Sentica tuo lisää voimaa Func Foodin kasvuun

Sentica Partners Oy:n hallinnoima rahasto ostaa enemmistön FAST urheiluravinteista, terveellisistä välipaloista sekä proteiinijuomista tunnetun Func Food Finland Oy:n osakekannasta. Yhtiön avainhenkilöt jatkavat yrityksen merkittävinä vähemmistöomistajina. Sentican tukemana yhtiö hakee voimakasta kasvua uusista tuotekategorioista, kohderyhmistä, jakelukanavista ja vientimarkkinoilta.

Attachments: Lehdistötiedote Func Food 20.1.2014

Treston keskittyy ydinliiketoimintaansa ja myy Hexaplan Oy:n

Treston jatkaa keskittymistään ydinliiketoimintaansa eli teollisuus‐ ja säilytyskalusteiden valmistukseen ja myyntiin. Tämän seurauksena Treston on myynyt etämyyntimarkkinointiin erikoistuneen Hexaplanin Lounas‐Suomen Logistiikkamyynti Oy:lle, jossa omistajina ovat Turun Hylly‐ ja Trukkitalo Oy sekä Rastec Sisälogistiikka Oy.

Attachments: Lehdistötiedote Treston 28.8.2013

Citec vahvistaa asemaansa öljy- ja kaasuteollisuudessa ostamalla M7 Offshoren

Citec vahvistaa osaamistaan ja tarjontaansa öljy- ja kaasuteollisuudessa ostamalla Norjalaisen M7 Offshore AS –yhtiön.

Attachments: Lehdistötiedote Citec 21.8.2013

Suomen johtava ensihoidon palveluyritys 9Lives uuteen omistukseen

Suomen suurimman ensihoito- ja sairaankuljetuspalveluja tuottavan yrityksen, 9Lives Oy:n, koko osakekanta on myyty MBO-kaupalla toimivalle johdolle. Yrityksen uudet pääomistajat ovat toimitusjohtaja Markus Ulfstedt ja talousjohtaja Katariina Matveinen.

Attachments: Lehdistötiedote 9 Lives 3.7.2013

Descom yhdistää markkinoinnin ja IT:n ainutlaatuisella yritysostolla

IT-palvelutalo Descom on ostanut verkkomarkkinointiin erikoistuneen Estimen. Estime on yksi alansa vanhimmista ja menestyneimmistä yrityksistä Suomessa. Ostolla Descom hakee kasvua ja parantaa asiakkaidensa saamaa palvelua.

Attachments: Lehdistötiedote Descom 17.6.2013

Innofactor ja atBusiness yhdistyvät – Innofactor lähes kaksinkertaistaa kokonsa

Innofactor Oyj on ostanut atBusiness Oy:n koko osakekannan. Yritysten toimintojen integrointi aloitetaan heti ja pyritään toteuttamaan pääosin kesän 2013 aikana. atBusiness Oy:n nimi muuttuu Innofactor Business Solutions Oy:ksi.

Attachments: Lehdistötiedote atBusiness 7.6.2013

Sentica muuttaa uusiin toimitiloihin

Sentica muuttaa uusiin toimitiloihin 2.5. Helsingin toimistomme uusi osoite on Pohjoisesplanadi 31, 00100 Helsinki. Tampereen toimistomme uusi osoite on Koskikatu 7 A 3, 33100 Tampere.

Frankis Group Oyj on laskenut liikkeelle pohjoismaisen high yield -joukkovelkakirjan

Frankis Group Oyj (”Frankis Group”) on maaliskuun 18. päivänä laskenut liikkeelle kolmen vuoden 30 miljoonan euron nimellisarvoisen vakuudettoman joukkovelkakirjan. Joukkovelkakirja erääntyy 2. huhtikuuta 2016 ja oikeuttaa 8 prosentin vuotuiseen korkoon. Se tullaan noteeraamaan NASDAQ OMX Tukholman pörssissä vuoden sisällä emissiosta.

Attachments: Lehdistötiedote Frankis Group 18.4.2013

Citec hankkii yritysostolla lisää öljy- ja kaasuosaamista

Citec vahvistaa osaamistaan ja kilpailukykyään öljy- ja kaasuteollisuuden alueella ostamalla ranskalaisen öljy- ja kaasukonsulttifirma Akilea Engineeringin. Akilea suunnittelee öljynporauslauttoja, öljynjalostamoja, putkistoja sekä voimalaitoksia. Yrityksen palveluihin sisältyy tekninen suunnittelu, hankinta, rakentaminen ja projektinhallinta.

Attachments: Lehdistötiedote Citec 3.4.2013

Sentica myi enemmistöomistuksensa Dewacossa

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on myynyt enemmistöomistuksensa Dewaco Oy:stä. Ostajana on ympäristöteknologian vahva toimija Econet Oy ja Dewacon toimiva johto jatkaa yrityksen merkittävänä omistajana.

Attachments: Lehdistötiedote Dewaco 19.3.2013

Sentica myi omistuksensa FinnSonicissa

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on myynyt enemmistöomistuksensa Pohjoismaiden johtavasta teollisuuden tarkkuusosien pesuratkaisuja tarjoavasta FinnSonic Oy:stä. Ostajana on Provesan Oy ja yrityksen toimiva johto jatkaa omistajana noin 20 prosentin osuudella. Sentica Partnersin hallinnoimasta rahastosta tuli FinnSonicin pääomistaja kesäkuussa 2006.

Attachments: Lehdistötiedote FinnSonic 7.2.2013

Darekon vahvistaa kilpailukykyään ostamalla Apelec Oy:n

Lääketieteellisten laitteiden sopimusvalmistaja Darekon Oy laajentaa toimintaansa ostamalla Apelec Oy:n koko osakekannan. Yrityskaupan myötä Darekon vahvistaa elektroniikan suunnittelupalvelujaan sekä kasvattaa asiakas kuntaansa. Tämä täydentää hyvin Darekon konsernin palvelukokonaisuutta lääketieteen laitteiden ja teollisuuden sopimusvalmistajana.

Attachments: Lehdistötiedote Darekon 17.1.2013

Helsingissä toimiva Dextra osaksi Pihlajalinna‐konsernia

Pihlajalinna Oy ja Leena Niemistö ovat sopineet Dextra Oy:n siirtymisestä Pihlajalinna‐konserniin. Dextran toimitusjohtaja ja pääomistaja, tohtori Leena Niemistö, on sopinut myyvänsä koko omistuksensa Dextrasta eli 60,6 % yhtiön osakkeista Pihlajalinnalle.

Attachments: Lehdistötiedote Pihlajalinna 21.11.2012

Namikan Pienryhmäkoti liittyy Arjessa-konserniin

Lahdessa toimiva Namikan Pienryhmäkoti on liittynyt lastensuojelupalveluita tarjoavaan Arjessa-konserniin. Yhtiökokonaisuus käsittää yli 20 lastensuojeluyksikköä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Keski-Suomen sekä Päijät-Hämeen alueella. Arjessa-konserniin kuuluvat Nuorisopsykiatrinen asumiskoti Puro, Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu, Lastensuojeluyksikkö Leppälintu, Nuorisokoti Valokki, Pienkoti Aura, Jokilaakson Perhekodit ja Namikan Pienryhmäkoti.

Attachments: Lehdistötiedote Arjessa 1.6.2012

Sentica ostaa palkkahallintopalveluiden markkinajohtajan Silta Oy:n

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on ostanut palkkahallinnon ulkoistus- ja neuvonantopalveluja tarjoavan Silta Oy:n. Omistajien tavoitteena on kasvattaa yrityksen liikevaihtoa merkittävästi seuraavien viiden vuoden aikana sekä orgaanisesti että yritysjärjestelyjen avulla.

Attachments: Lehdistötiedote Silta 29.5.2012

Sentica Partners myi omistuksensa Idescossa Lagercrantzille

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on myynyt enemmistöomistuksensa RFID-ratkaisutoimittaja Idesco Oy:ssä Lagercrantz Group AB:lle. Idescon toimiva johto jatkaa yrityksen omistajana lähes 10 prosentin osuudella. Sentica Partnersista tuli Idescon pääomistaja maaliskuussa 2006, kun se osti liiketoiminnan Polar Electrolta.

Attachments: Lehdistötiedote Idesco 20.3.2012

Jokilaakson Perhekodit liittyy Arjessa‐konserniin

Ylivieskassa toimiva Jokilaakson Perhekodit on liittynyt lastensuojelupalveluita tarjoavaan Arjessa-konserniin. Yhtiökokonaisuus käsittää nyt kaikkiaan yli 20 lastensuojeluyksikköä Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan sekä Keski-Suomen alueella. Arjessa-konserniin kuuluvat Nuorisopsykiatrinen asumiskoti Puro, Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu, Lastensuojeluyksikkö Leppälintu, Nuorisokoti Valokki, Pienkoti Aura ja Jokilaakson Perhekodit.

Attachments: Lehdistötiedote Arjessa 9.1.2012

Sentica Partners Trestonin enemmistöomistajaksi

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on ostanut enemmistön Treston Oy:stä, joka kehittää kalusteratkaisuja teollisuuteen ja muihin teknisiin ympäristöihin eri toimialoille. Trestonin aiemmat omistajat jäävät yritykseen merkittäviksi vähemmistöosakkaiksi ja toimitusjohtaja Leo Saarikallio jatkaa tehtävässään. Omistajien tavoitteena on kasvattaa konsernin liikevaihto seuraavien viiden vuoden aikana yli 100 miljoonaan euroon sekä orgaanisesti että yritysjärjestelyjen avulla.

Attachments: Lehdistötiedote Treston 29.11.2011

Pienkoti Aura liittyy Arjessa-konserniin

Jyväskylän seudulla toimiva Pienkoti Aura on liittynyt lastensuojelupalveluita tarjoavaan Arjessa-konserniin. Yhtiökokonaisuus käsittää nyt kaikkiaan 19 lastensuojeluyksikköä Pohjanmaan ja Jyväskylän alueella. Arjessa-konserniin kuuluvat Nuorisopsykiatrinen asumiskoti Puro, Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu, Lastensuojeluyksikkö Leppälintu, Nuorisokoti Valokki ja Pienkoti Aura.

Attachments: Lehdistötiedote Arjessa 4.11.2011