Uutiset

Sentica Partners elektroniikkavalmistaja Darekoniin

Pääomasijoittaja Sentica Partners ostaa 60 prosenttia Oy Darekon Ltd:n osakekannasta. Yhtiön aikaisemmat pääomistajat, Kai ja Henri Orpo, jäävät yritykseen vähemmistöomistajiksi omistamansa Dinos Investment Oy:n kautta. Elektroniikan sopimusvalmistaja Darekonin tuotanto painottuu vaativaan lääketieteen elektroniikkaan ja teollisuuselektroniikkaan. Omistusjärjestelyllä pyritään luomaan edellytykset Darekonin toiminnan kasvattamiseen ja laajentamiseen Suomessa ja lähimarkkinoilla sekä orgaanisen kasvun että yritysjärjestelyiden avulla. Tavoitteena on luoda Pohjoismaiden johtava lääketieteen laitteiden sopimusvalmistaja.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Darekon 11.2.2008

Sentica myi Plenwaren Cybercomille

Pääomasijoittaja Sentica Partners on myynyt osuutensa Plenware Group Oy:stä ruotsalaiselle pörssiyritykselle Cybercom Groupille. Sentican runsaan neljän vuoden omistusaikana tamperelainen ohjelmistokehitystalo on kasvanut sekä orgaanisesti että yritysostoin noin kymmenkertaiseksi – työllistäen tänä päivänä noin 550 henkilöä Suomessa, Virossa, Romaniassa ja Kiinassa. Nyt tehdyllä yrityskaupalla pääomasijoittaja sai hyvän tuoton sijoitukselleen.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Plenware 21.12.2007

Sentica Partners myy Elematicin Pamplonalle

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin johtama sijoittajaryhmä myy Elematic Group Oy:n Pamplona Capital Managementin hallinnoimalle pääomarahastolle. Toimiva johto jatkaa yhtiön osakkaana. Sentica ja muut sijoittajat ostivat Elematicin elokuussa 2006 Consolikselta. Sentican omistusaikana yhtiön liikevaihto on kasvanut orgaanisesti ja yritysostojen kautta kymmeniä prosentteja lähestyen 100 miljoonaa euroa ja sen liikevoitto on yli kaksinkertaistunut. Irtautumisessa myyjäosapuoli saa sijoittamansa pääoman takaisin moninkertaisena.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Elematic 17.09.2007