Uutiset

Sentica Partners vauhdittamaan Puuilon kasvua

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on ostanut enemmistön Puuilo Oy:n osakekannasta. Puuilon aiemmat omistajat jäävät yritykseen merkittäviksi vähemmistöosakkaiksi ja Markku Tuomaala jatkaa yhtiön toimitusjohtajana. Sentica tuo yrityskaupan myötä Puuilolle entistä paremmat mahdollisuudet liiketoiminnan kasvattamiseen ja laajentamiseen uusille paikkakunnille perustamalla uusia tavarataloja tai tekemällä yritysostoja.

Attachments: Lehdistötiedote Puuilo 4.10.2011

Descom kasvoi suurten joukkoon ostamalla Konehuoneen

Suomalaiselle it-alalle syntyy uusi, iso toimija, kun sähköisen liiketoiminnan ratkaisutoimittaja Descom ja palvelin- ja tallennusratkaisuja toimittava Konehuone yhdistyvät. Alalle rakentuu toimija, joka ottaa vastuun asiakkaan koko sähköisen liiketoiminnan palvelukokemuksesta.

Attachments: Lehdistötiedote Descom 29.9.2011

Sentica Partnersille osake-enemmistö Kotipizza-yhtiöistä

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on ostanut enemmistön Kotipizza-yhtiöiden osakekannasta. Yrityksen aiempi omistaja Rabbe Grönblom jää yritykseen vähemmistöosakkaaksi ja käyttää jatkossa yhä enemmän aikaansa Omena-hotellien liiketoiminnan kehittämiseen. Sentica tuo yrityskaupan myötä Kotipizza-ryhmään lisää resursseja kehittämiseen ja kansainvälistymiseen.

Attachments: Lehdistötiedote Kotipizza 2.9.2011

Citec laajentaa toimintaansa Saksaan

Sentica Partnersin kohdeyhtiö Citec Group Oy Ab on ostanut saksalaisen insinööritoimisto Imotionin, joka on erikoistunut systeemisuunnitteluun. Yritysosto on strategisesti tärkeä Citecille, jonka tarkoituksena on laajentaa liiketoimintaansa Saksassa nopeampaan tahtiin.

Attachments: Lehdistötiedote Citec 23.8.2011

Nuorisokoti Valokki liittyy Arjessa-konserniin

Jalasjärvellä toimiva Nuorisokoti Valokki on liittynyt lastensuojelupalveluita tarjoavaan Arjessa-konserniin. Yhtiökokonaisuus käsittää nyt kaikkiaan 13 lastensuojeluyksikköä Pohjanmaan alueella ja siinä ovat mukana Nuorisopsykiatrinen asumiskoti Puro (Vähäkyrö, Laihia), Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu (Ylistaro), Lastensuojeluyksikkö Leppälintu (Kauhajoki) ja Nuorisokoti Valokki (Jalasjärvi).

Attachments: Lehdistötiedote Arjessa 8.8.2011

Sentica Partners myy Corbel Oy:n Valedo Partnersille

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on myynyt Corbel Oy:n Valedo Partnersin hallinnoimalle pääomasijoitusrahastolle. Toimiva johto jatkaa yhtiön osakkaana. Sentican omistusaikana Corbelin liikevaihto on kasvanut orgaanisesti kymmeniä prosentteja ja yhtiö on vahvistanut entisestään markkina-asemaansa kiinteistöjohtamisen toimialalla.

Attachments: Lehdistötiedote Corbel 27.7.2011

Sentica Partners myi enemmistöosakkuutensa Miratelista Ascom Holding AG:lle

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on myynyt noin 60 prosentin osuutensa Miratel Oy:stä Ascom Holding AG:lle. Myös Miratelin toimivan johdon edustajat myyvät omistamansa noin 40 prosenttia osakkeista ja jatkavat yhtiön palveluksessa kaupan jälkeen. Miratelilla on erittäin vahva markkina-asema Suomessa terveydenhuolto- ja sosiaalialan viestintä- ja henkilöturvajärjestelmien toimittajana.

Attachments: Lehdistötiedote Miratel 6.7.2011

Sentica Partners yhdistää MediaPexin ja Suomen Telecenterin samaan konserniin

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin johtamassa yritysjärjestelyssä Suomen Telecenter Oy liitetään maaliskuussa 2010 ostetun MediaPex Oy:n kanssa samaan konserniin. Yhdessä yritykset muodostavat Suomen ylivoimaisesti suurimman itsenäisen telemarkkinointialan toimijan, joka tähtää entistä parempaan ja laajempaan palveluun. Sentica Partnersin hallinnoima rahasto säilyy konsernin emoyhtiön enemmistöosakkaana.

Attachments: Lehdistötiedote Suomen Telecenter 21.6.2011

Sentica Partners Citecin pääomistajaksi

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin johtamassa yritysjärjestelyssä Citec Engineering Oy ja Citec Information Oy muodostavat uuden konsernin, Citec Groupin. Sentica Partnersin hallinnoima rahasto tulee konsernin emoyhtiön pääomistajaksi 67 prosentin osuudella. Yritysten aiempi pääomistaja Rune Westergård omistaa uudesta emoyhtiöstä 20 prosenttia ja Citecin avainhenkilöt loput 13 prosenttia. Järjestely mahdollistaa aiemmin täysin erillisinä toimineiden yhtiöiden voimakkaan kasvun ja toiminnan tehostamisen konsernisynergioita hyödyntämällä.

Attachments: Lehdistötiedote Citec 1.6.2011

Eero Leskinen Sentica Partnersin sijoitusjohtajaksi

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin sijoitustiimi vahvistuu, kun Eero Leskinen aloittaa yhtiön partnerina ja sijoitusjohtajana huhtikuussa 2011. Hän siirtyy yritykseen Isku-Yhtymä Oy:n toimitusjohtajan tehtävistä.

Attachments: Lehdistötiedote Eero Leskinen Sentica Partnersin sijoitusjohtajaksi 14.3.2011

Nuorisopsykiatrinen asumiskoti Puro ja Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu yhteistyöhön

Nuorisopsykiatrinen asumiskoti Puro ja Lastensuojeluyksikkö Pihakoivu ovat perustaneet yhteisen emoyrityksen (Arjessa Oy) ja aloittaneet tiiviin yhteistyön. Samassa yhteydessä Arjessa Oy:n omistajaksi on tullut yrittäjien lisäksi Sentica Partnersin hallinnoima rahasto. Nuorisopsykiatrinen asumiskoti Puron ja Lastensuojeluyksikkö Pihakoivun toiminta jatkuu entisellään. Omistusjärjestelyjen myötä molemmat yhtiöt saavat lisäresursseja uusien yksikköjen rakentamiseen ja avaamiseen.

Attachments: Lehdistötiedote Arjessa 30.11.2010

Sentica Partners yhdistää AtBusineksen ja Trainers’ Housen IT-projektiyksikön liiketoiminnat

Pääomasijoittaja Sentica Partners yhdistää AtBusiness Oy:n ja Trainers’ House Oyj:n IT-projektiyksikön liiketoiminnan. Sentican hallinnoima buyout-rahasto omistaa 60,1 % ja Trainers’ House 19,9 % uudesta yhtiöstä, joka jatkaa toimintaa AtBusineksen nimellä. Loput 20 % osakkeista on yrityksen avainhenkilöiden omistuksessa. Uusi AtBusiness tähtää voimakkaaseen kasvuun monipuolisilla palveluilla, joilla asiakkaat voivat parantaa sekä sisäisten että ulkoisten liiketoimintaprosessiensa tehokkuutta. Yhtiön IT-ratkaisut perustuvat pääosin Microsoft- ja Java-teknologioihin.

Attachments: Lehdistötiedote AtBusiness 5.8.2010

Hämeenkyrön Hoitokeskus osaksi Pihlajalinnaa

Pirkanmaalla toimiva yksityinen terveydenhuoltopalveluyritys Pihlajalinna on ostanut pääomasijoittaja Sentica Partnersin tukemana Hämeenkyrön Hoitokeskus Oy:n. Kauppa vahvistaa monipuolisten palveluiden saatavuutta alueen asiakkaille ja potilaille

Attachments: Lehdistötiedote Pihlajalinna 22.6.2010

HES Sairaankuljetus osti Etelä-Karjalan Ensihoito Oy:n

Johtava yksityinen sairaankuljetusyritys HES Sairaankuljetus Oy on ostanut Etelä- Karjalan Ensihoito Oy:n Harri Nenoselta ja Pia Ahoselta. Vuonna 2006 perustetun yrityksen kaikki työntekijät siirtyvät HES-konsernin palvelukseen. Pääomistaja Sentica Partnersin tuella toteutettu yrityskauppa vahvistaa konsernin asemaa ja toimintaa Etelä- Karjalassa.

Attachments: Lehdistötiedote Etelä-Karjalan Ensihoito Oy

Pirkanmaan resursseja vahvistetaan – HES Sairaankuljetus osti Kangasalan Sairasautot Oy:n

Johtava yksityinen sairaankuljetusyritys HES Sairaankuljetus Oy on ostanut Kangasalan Sairasautot Oy:n Tero Heikkilältä ja Olli Sileniukselta. Vuonna 2002 perustetun yrityksen kaikki työntekijät sekä molemmat omistajat siirtyvät HES-konsernin palvelukseen. Pääomistaja Sentica Partnersin mahdollistama yrityskauppa vahvistaa konsernin asemaa ja toimintaa Pirkanmaalla.

Attachments: Lehdistötiedote Kangasalan Sairasautot Oy

Sentica Partnersille osake-enemmistö MediaPexistä

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoimasta rahastosta tulee 2.3.2010 toteutetulla järjestelyllä MediaPex Oy:n enemmistöomistaja. Yrityksen aiemmat omistajat Peter ja Anja Nyberg jatkavat merkittävinä vähemmistöomistajina. Samalla myös yhtiön toimivaan johtoon kuuluvat Tom Sandman ja Keijo Kinnula tulevat osakkaiksi. MediaPex on Suomen suurin telemarkkinointiyritys, joka työllistää puhelinmyynnin ammattilaisia 26 paikkakunnalla ympäri Suomea. Omistusjärjestelyn myötä yritys tähtää kasvuun ja palveluiden kehittämiseen.

Attachments: Lehdistötiedote MediaPex 3.3.2010

Lääketieteellisten laitteiden sopimusvalmistaja laajentaa toimintaansa

Darekon Oy on tehnyt sopimuksen Mecanova Oy:n Klaukkalan tehtaan liiketoimintojen ostosta. Pääomasijoittaja Sentica Partnersin tuella toteutetun kaupan avulla Darekon laajentaa toimintaansa lääketieteellisten laitteiden valmistajana ja saa ohutlevyosaamista, joka täydentää hyvin konsernin palvelukokonaisuutta lääketieteen laitteiden ja teollisuuden sopimusvalmistajana.

Attachments: Lehdistötiedote Darekon Oy

Pihlajalinnan pääomasijoittaja vaihtuu – Sentica Partnersin rahasto mukaan omistajaksi

Terveydenhuollon palveluita tuottavassa Pihlajalinna Oy:ssä toteutetaan rakenne‐ ja rahoitusjärjestely, jossa Terveysrahasto luopuu osakeomistuksestaan ja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto tulee yhtiön merkittäväksi omistajaksi. Sentican tavoitteena on yhdessä Pihlajalinnan henkilöstön kanssa muodostaa vahva kotimainen terveydenhuoltoalan toimija, jolla on riittävät taloudelliset resurssit tarjota suuria ulkoistushankkeita ja kasvaa yritysostoin.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Pihlajalinna 16.12.2009

Sentica Partnersin buyout‐rahasto keräsi 113 miljoonaa euroa

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin uusi buyout‐rahasto keräsi neljänteen sulkemiseensa mennessä kaikkiaan 113 miljoonaa euroa –ylittäen 100 miljoonan euron tavoitekokonsa. Sentica Buyout III ‐rahastossa on nyt mukana kaikkiaan noin 15 eturivin institutionaalista sijoittajaa. Noin kolmasosa rahaston sijoitussitoumuksista on saatu eurooppalaisilta rahastojen rahastoilta.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Sentica Buyout III 19.8.2009

Sentica Partners yhdistää IT‐palveluntarjoajat Descomin ja Integwaren

Pääomasijoittaja Sentica Partners yhdistää kaksi IT‐palveluntarjoajaa, Descom Oy:n ja Integware Oy:n. Yritysjärjestelyn myötä Sentican hallinnoima buyout‐rahasto omistaa 70% uudesta yhtiöstä, joka jatkaa toimintaa Descomin nimellä. Loput 30% osakkeista on yrityksen kymmenen avainhenkilön omistuksessa. Uusi Descom tähtää voimakkaaseen kasvuun IBM‐ohjelmistoteknologiaan perustuvalla palvelutarjonnallaan – tavoitteena on markkinajohtajuus sähköisen kaupan ratkaisuissa.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Descom 11.8.2009

Sentica Partnersin uusi buyout‐rahasto kokosi 50 miljoonaa euroa

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin uusi rahasto keräsi ensimmäiseen sulkemiseensa mennessä 50 miljoonaa euroa Suomen johtavilta institutionaalisilta sijoittajilta. Suurimmat sijoitussitoumukset Sentica Buyout III ‐rahastoon tekivät Suomen Teollisuussijoitus Oy, Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen ja Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Etera, jotka ovat pääsijoittajina myös Sentican aiemmissa buyout‐rahastoissa. Uusi rahasto kasvattaa tässä vaiheessa Sentican hallinnoimien varojen määrän 210 miljoonaan euroon.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Sentica Buyout III 26.11.2008

Sentica Partners ostaa sairaankuljetus-liiketoiminnan Nurmiselta

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto ostaa Helsingin Ensihoito ja Sairaankuljetus Oy:n (HES) Nurminen Logistics Oyj:ltä. Yhtiön vähemmistöomistajiksi tulevat myös yrityksen avainhenkilöt ja Suomen Teollisuussijoitus Oy. Omistajanvaihdoksen myötä yritys pyrkii kasvattamaan toimintaansa ja vahvistamaan asemaansa alan johtavana toimijana Suomessa. Meneillään oleva ensihoito‐ ja sairaankuljetusalan rakennemuutos tarjoaa lupaavat tulevaisuudennäkymät isommille toimijoille. Osakekannan kauppahinta on 7,8 miljoonaa euroa.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote HES 10.10.2008

Sentica Partners yhdistää DWT Engineeringin ja Cavian liiketoiminnat

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on ostanut laitilalaisen DWT Engineeringin koko osakekannan Markku Sihvoselta ja Timo Kivimäeltä. DWT Engineering on erikoistunut lietteen käsittelyyn ja saavuttanut yli 20‐vuotisen historiansa aikana vahvan aseman kansainvälisillä markkinoilla. Sentica‐perheeseen kuuluva Cavia on kehittänyt ultraäänitekniikkaan perustuvan tehokkaan menetelmän, jolla kiihdytetään lietteen mädätystä. DWT:n ja Cavian yhdistetyllä osaamisella pystytään pienentämään jätevesilaitosten ympäristökuormitusta ja tehostamaan bioenergian tuotantoa.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote DWT 1.10.2008

Pääomasijoittaja Sentica Partnersille enemmistöosuus Miratelista

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto on ostanut kolmelta yksityissijoittajalta 52 prosenttia Miratel Oy:stä, joka on erikoistunut IP‐pohjaisiin hoitajakutsujärjestelmiin. Toimiva johto jatkaa yrityksen osakkaina omistaen loput 48 prosenttia osakkeista. Miratelilla on noin 30 vuoden kokemus alan järjestelmistä ja erittäin vahva markkina‐asema julkisessa terveydenhuollossa. Omistusjärjestelyn myötä yritys tavoittelee mm. palveluvalikoiman vahvistamista ja kasvua myös kansainvälisiltä markkinoilta.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Miratel 4.8.2008

Sentica Partners ostaa Arme Oy:n

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin hallinnoima rahasto ostaa Arme Oy:n osakekannan Panostaja Oy:ltä ja muilta vähemmistöosakkailta. Yrityksen toimitusjohtaja Jukka Pyykönen jatkaa merkittävänä omistajana säilyttäen noin 20 prosentin osuuden yrityksestä. Teolliseen eristämiseen erikoistunut Arme tähtää uudella omistuspohjalla kasvuun sekä palveluvalikoimaansa laajentamalla että yritysostoin. Velaton kauppahinta on 25,5 MEUR.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Arme Oy 3.7.2008

Sentica Partners myi nopeasti kasvavan Openbitin Tanlalle

Pääomasijoittaja Sentican Partnersin hallinnoimat rahastot, Suomen Teollisuussijoitus Oy, Forssan Seudun Puhelin Oy ja Innofinance Oy myyvät enemmistö-osuutensa Openbit Oy:stä intialaiselle Tanla Solutions Ltd:lle. Openbit on kasvanut erittäin voimakkaasti viime vuosina ja on nyt maailman johtava matkapuhelinten lisenssinhallinta- ja maksujärjestelmäosaaja. Kauppa antaa suomalaissijoittajille hyvän tuoton ja Openbitille laajemmat resurssit ja jakelukanavat osana maailmanlaajuisesti toimivaa telekommunikaatioalan ohjelmisto- ja palveluntarjoajaa.

Sentica Partnersin hallinnoimat rahastot myyvät yhdessä muiden sijoittajien kanssa 85 prosentin osuutensa Openbit Oy:stä Tanlalle. Kaupassa yhtiön arvo oli 12 MEUR. Tanla aikoo ostaa loput 15 prosenttia yrityksen toimivalta johdolta seuraavien kahden vuoden aikana. Openbit täydentää Tanlan ohjelmisto- ja palvelutarjontaa mobiilimaksamisen alueella ja vahvistaa yrityksen maantieteellistä läsnäoloa globaaleilla markkinoilla.

Openbit kehittää lisenssinhallinta- ja maksujärjestemiä älypuhelimiin. Sen asiakkaita ovat mobiilialan johtavat valmistajat, operaattorit ja sovelluskehittäjät. Yrityksen toiminnan ydin on lisenssienhallintaliiketoiminta, joka perustuu sen kehittämään License Manager - ohjelmistoon. Laskutusmalli toimii jo eri puolilla maailmaa 90 matkapuhelinoperaattorin verkossa ja kaikilla tärkeimmillä luottokorteilla.

Sentica Partners tuli sijoittajana mukaan tamperelaiseen Openbitiin jo yrityksen siemenvaiheessa vuonna 2002. Vuosien mittaan pääomasijoittaja on kasvattanut sijoitustaan yrityksessä. ”Openbitin toiminta perustuu erittäin vahvaan tekniseen osaamiseen ja näkemykseen. Nyt kun markkinat ovat auenneet erilaisten älypuhelinsovellusten jakeluun ja maksamiseen suunnitelluille ratkaisuille, on yritykselle otollinen aika siirtyä osaksi isompaa kokonaisuutta. Tanla Solutionsissa Openbitin teknologiaa ja ratkaisuja pystytään markkinoimaan tehokkaammin ympäri maailmaa. Irtaudumme yrityksestä tyytyväisinä sijoitukseen, jonka avulla rahastomme sijoittajat saavat hyvän tuoton sijoittamalleen pääomalle”, linjaa Sentica Partnersin toimitusjohtaja Mika Uotila.
”On hienoa nähdä, miten Teollisuussijoituksen sijoituskohteena neljä vuotta ollut yritys kehittyy, kasvaa ja menestyy myös maailmalla”, sanoo johtaja Henri GrundsténTeollisuussijoituksesta.“Omistusjärjestely antaa meille mahdollisuuden laajentaa merkittävästi nykyistä liiketoimintaamme. Tanlan ohjelmistokehitysresurssien ja laadunvarmistuksen avulla voimme nopeammin implementoida asiakkaiden toivomia uusia toimintoja ja mobiilialustoja”, toteaa Openbitin toimitusjohtaja Arto Lehtonen.

Deloitte Technology Fast -selvityksen mukaan Openbit on yksi Suomen nopeimmin kasvavia teknologiayrityksiä viimeisten viiden vuoden aikana. Viime tilikaudella yrityksen liikevaihto oli yli 10 MEUR ja kuluvalla tilikaudella sen odotetaan nousevan noin 26 MEUR:n tasoon. Openbitin palveluksessa on 17 telekommunikaatioalan ammattilaista.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Mika Uotila, Sentica Partners Oy
puhelin: 040 553 6110, sähköposti: mika.uotila (at) sentica.fi

Johtaja Henri Grundstén, Suomen Teollisuussijoitus Oy
puhelin: 050 431 0840, sähköposti: henri.grundstén (at) teollisuussijoitus.fi

Toimitusjohtaja Arto Lehtonen, Openbit Oy
puhelin: 040 821 8225, sähköposti: arto.lehtonen (at) openbit.com
www.openbit.com

Sentica Partners Oy on pääomasijoittaja, joka ammattisijoittajien varainhoitajana keskittyy keskisuuriin ja pieniin yritysjärjestelyihin. Sentica tuottaa sijoittajille taloudellista lisäarvoa yhdistämällä vahvan teollisen ja taloudellisen osaamisen. Yritys tukee aktiivisesti kohdeyritysten kasvua ja kehittymistä tarjoamalla niiden käyttöön asiantuntijaverkostonsa erityisosaamista ja muita resursseja. Sentica hallinnoi noin 160 miljoonan euron pääomia. Yrityksen liiketoiminta on organisoitu kolmeen liiketoiminta-alueeseen: buyout-järjestelyt, alueelliset omistusjärjestelyt ja terveysteknologia. Sentican päätoimipaikat ovat Helsinki, Tampere ja Kuopio. Yhtiön palveluksessa on 20 pääomasijoittamisen ammattilaista.
www.sentica.fi

Suomen Teollisuussijoitus Oy on valtion pääomasijoitusyhtiö. Se sijoittaa valtion omaisuuden myynnistä kertyneitä varoja suomalaisen yritystoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen. Teollisuussijoitus sijoittaa kasvuyrityksiin suoraan ja pääomasijoitusrahastojen kautta, yhdessä yksityisten sijoittajien kanssa. Kohteena ovat kaikki toimialat. Pääomasijoituksia tarvitaan kohdeyritysten kasvun rahoitukseen, yrityksistä versoviin uusiin liiketoimintahankkeisiin, merkittäviin teollisiin investointeihin sekä toimiala- ja yritysjärjestelyihin. Yhtiön sijoitusten kokonaismäärä on noin 470 miljoonaa euroa.
www.teollisuussijoitus.fi

Tanla Solutions Ltd - Tanla Mobile Asia Pacific Pte Ltd:n (Singapore) holding-yhtiö - on johtava telekommunikaatioalan infrastruktuurin tarjoaja, jonka pääkonttori on Hyderabadissa, Intiassa, ja toimistot Lontoossa, New Yorkissa, Singaporessa, Dublinissa ja Colombossa. Yritys on listattu sekä Intian NSE-pörssissä että Mumbain pörssissä. 31.3.2008 päättyneellä tilikaudella Tanlan liikevaihto oli 119 MUSD.
www.tanlasolutions.comwww.tanlamobile.com

Sentica Partners ostaa YIT:n sijoittaja-, vuokra- ja taloushallintopalvelut

Pääomasijoittaja Sentica Partners Oy:n hallinnoima rahasto ostaa YIT Kiinteistötekniikka Oy:n sijoittaja-, vuokra- ja taloushallintopalvelut. Kaupan myötä syntyy alan suurin itsenäinen toimija Suomessa. Uusi yhtiö, Corbel Oy, toimii valtakunnallisesti tarjoten kiinteistöomaisuuden hallinnan ja kiinteistöjohtamisen asiantuntijapalveluita kiinteistösijoittajille, käyttäjäomistajille ja kiinteistöjen vuokralaisille. Yrityksen tavoitteena on tarjota kiinteistösijoittajille paras mahdollinen tuotto sijoituksilleen ja turvata kiinteistöjen häiriötön käyttö. Vastuullisena markkinajohtajana uusi yhtiö myös jatkuvasti kehittää toimintaansa jalostamansa kiinteistötiedon avulla. Yhtiön toimitusjohtajaksi on kutsuttu aiemmin YIT:n kiinteistöjohtamisen liiketoimintajohtajana toiminut Harri Oesch.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Corbel 21.5.2008

FinnSonicin osavalmistus HT Lasertekniikalle

Teollisuuden puhtausratkaisujen toimittaja FinnSonic Oy myy osavalmistus‐ ja hitsausliiketoimintansa HT Lasertekniikka Oy:lle. Innovatiivisilla ratkaisuillaan alan kärkeen tähtäävä FinnSonic tehostaa tuotteidensa valmistusta järjestelyllä, jolla pystytään entisestään lyhentämään projektien toimitusaikoja ja varmistamaan johtoasema tuotteiden laadussa. Tänään solmitun sopimuksen myötä molemmat yhtiöt hyötyvät mm. yhdistetyn tuotantokapasiteetin mukanaan tuomista suuruuden eduista materiaalihankinnoissa. Kauppa koskee 11 FinnSonic Oy:n osavalmistuksen työntekijää, jotka jatkavat HT Lasertekniikan palveluksessa vanhoina työntekijöinä.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote FinnSonic ja HT 9.4.2008

Sentica Partners elektroniikkavalmistaja Darekoniin

Pääomasijoittaja Sentica Partners ostaa 60 prosenttia Oy Darekon Ltd:n osakekannasta. Yhtiön aikaisemmat pääomistajat, Kai ja Henri Orpo, jäävät yritykseen vähemmistöomistajiksi omistamansa Dinos Investment Oy:n kautta. Elektroniikan sopimusvalmistaja Darekonin tuotanto painottuu vaativaan lääketieteen elektroniikkaan ja teollisuuselektroniikkaan. Omistusjärjestelyllä pyritään luomaan edellytykset Darekonin toiminnan kasvattamiseen ja laajentamiseen Suomessa ja lähimarkkinoilla sekä orgaanisen kasvun että yritysjärjestelyiden avulla. Tavoitteena on luoda Pohjoismaiden johtava lääketieteen laitteiden sopimusvalmistaja.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Darekon 11.2.2008

Sentica myi Plenwaren Cybercomille

Pääomasijoittaja Sentica Partners on myynyt osuutensa Plenware Group Oy:stä ruotsalaiselle pörssiyritykselle Cybercom Groupille. Sentican runsaan neljän vuoden omistusaikana tamperelainen ohjelmistokehitystalo on kasvanut sekä orgaanisesti että yritysostoin noin kymmenkertaiseksi – työllistäen tänä päivänä noin 550 henkilöä Suomessa, Virossa, Romaniassa ja Kiinassa. Nyt tehdyllä yrityskaupalla pääomasijoittaja sai hyvän tuoton sijoitukselleen.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Plenware 21.12.2007

Sentica Partners myy Elematicin Pamplonalle

Pääomasijoittaja Sentica Partnersin johtama sijoittajaryhmä myy Elematic Group Oy:n Pamplona Capital Managementin hallinnoimalle pääomarahastolle. Toimiva johto jatkaa yhtiön osakkaana. Sentica ja muut sijoittajat ostivat Elematicin elokuussa 2006 Consolikselta. Sentican omistusaikana yhtiön liikevaihto on kasvanut orgaanisesti ja yritysostojen kautta kymmeniä prosentteja lähestyen 100 miljoonaa euroa ja sen liikevoitto on yli kaksinkertaistunut. Irtautumisessa myyjäosapuoli saa sijoittamansa pääoman takaisin moninkertaisena.

Liitetiedosto: Lehdistötiedote Elematic 17.09.2007