Sentica

Sentica on riippumaton pääomasijoittaja, joka keskittyy pienten ja keskisuurten suomalaisten yritysten omistamiseen ja kehittämiseen.

Me olemme omistautuneita edistämään todellista muutosta ja menestystä yrityksissä, joihin sijoitamme. Keskitymme tunnistamaan liiketoimintamahdollisuuksia yrityksissä ja rakentamaan tiimin, joka jakaa intohimomme ja strategisen visiomme. Olemme pitkäaikainen vastuullinen omistaja ja hyvä kumppani kaikille sidosryhmille, joiden kanssa työskentelemme. Yhdessä voimme saavuttaa seuraavan tason.

Me olemme 10 pääomasijoittamisen ammattilaista, joilla on laaja kokemus pääomasijoittamisen lisäksi konsultoinnista, investointipankkitoiminnasta sekä lukuisilta teollisilta toimialoilta. Toimistomme Helsingissä ja Kuopiossa tarjoavat erinomaisen paikallisen osaamisen. Sentican omistavat sen viisi partneria ja yritys on Suomen pääomasijoitusyhdistyksen jäsen.

Historiamme aikana olemme keränneet viisi rahastoa, joihin johtavat suomalaiset institutionaaliset sijoittajat sekä eturivin eurooppalaiset rahastojen rahastot ovat sijoittaneet yhteensä 500 miljoonaa euroa. Sentican kohdeyhtiöt työllistivät vuonna 2020 yli 7 000 työntekijää ja niiden yhteenlaskettu liikevaihto oli yli 900 miljoonaa euroa.

HISTORIA

2004

Sentio ja Teknia yhdistyvät Senticaksi

2005

Sentica tarkentaa strategiaa ja keskittyy kasvurahoitukseen ja omistusjärjestelyihin. Ensimmäinen buyout-rahasto (Sention Kasvurahasto II) kerätään

2007

Sentica perustaa erillisen terveysteknologiatiimin ja Terveysteknologiarahasto kerätään

2009

Sentica keskittyy pieniin ja keskisuuriin buyout-sijoituksiin ja luopuu alueellisten rahastojen hallinnoimisesta myymällä kyseisen liiketoiminnan sen avainhenkilöiden perustamalle Canelco Capitalille. Toinen buyout-rahasto (Sentica Buyout III) kerätään

2013

Sentican kolmas buyout-rahasto (Sentica Buyout IV) kerätään

2017

Sentican neljäs buyout-rahasto (Sentica Buyout V) kerätään

SIJOITUSSTRATEGIA

Sijoitusstrategiamme perustuu proaktiiviseen sijoitusmahdollisuuksien etsintään, joissa on potentiaalia kestävään arvonluontiin. Uskomme, että hyvät yritykset rakennetaan yhdistämällä intohimo, ihmiset ja resurssit.

Teemme enemmistösijoituksia suomalaisiin eri toimialojen yrityksiin, joiden liikevaihto on tyypillisesti 10-100 miljoonaa euroa.

Liiketoiminnan kehittämisen kannalta on tärkeää, että yrityksellä on kasvumahdollisuuksia esimerkiksi kansainvälistymisen, tuote-/palvelutarjonnan laajentamisen, uuden strategisen suuntautumisen tai toimialajärjestelyjen avulla. Teemme sijoituksia kannattaviin ja kassavirtapositiivisiin yrityksiin. Emme sijoita tappiollisiin, saneerausta vaativiin yrityksiin. Pyrimme rakentamaan ja kehittämään liiketoimintaa yhdessä aikaisempien omistajien kanssa, ja olemmekin saavuttaneet tämän kaltaisia yhteistyömalleja suuressa osassa sijoituksiamme.