VESIVEK

Vesivek on Suomen johtava ulkopuolisten kosteudenhallintaremonttien toteuttaja. Vesivekin perustajan Kimmo Riihimäen kehittämä uniikki liiketoimintakonsepti perustuu tinkimättömään asiakaspalveluun, ammattitaitoiseen ja motivoituneeseen työvoimaan, standardoituihin ja turvallisiin prosesseihin, kuormanostureiden ja asennustelineiden käyttöön sekä oman tuotannon mahdollistamaan joustavuuteen. Yhtiö haluaa kantaa vastuunsa, oli kyse sitten työnantajavastuusta, ympäristöstä tai yhteiskunnasta. Yksi suurimmista työturvallisuutta lisäävistä teoista oli nostureiden ja putoamista suojaavien telineiden käyttöönotto ensimmäisenä toimialalla. Ympäristövastuussa avainasemassa ovat tehokas logistiikka ja kaiken toiminnasta tulevan jätteen kierrätys yli 95-prosenttisesti. Teollisen konseptin korkean laadun osoituksena on ISO 9001:2015 -laatusertifikaatti, jonka Vesivek on saanut ensimmäisenä saneerausalan yrityksenä Suomessa.

Sentican tuella Vesivek on laajentunut maan kattavaksi 14 toimipisteen toimijaksi vastatakseen pien- ja rivitalojen kattoremonttien kasvavaan kysyntään. Pientalojen kattoremonttien lisäksi yhtiö valmistaa ja asentaa sadevesijärjestelmiä ja kattoturvatuotteita sekä myy niitä yritysasiakkaiden asennettaviksi Vesivek-brändillä. Vuoden 2021 alusta lähtien Vesivek Salaojat palvelee asiakkaita myös salaojaremonteilla.

Kattoremontteja Suur-Tukholman alueella toteuttava tytäryhtiö perustettiin vuonna 2016. Konsepti on sovitettu vastaamaan ruotsalaisten pientaloasukkaiden tarpeisiin ja Vesivek Sverige on ollut vuodesta 2018 lähtien myös Ruotsin markkinajohtaja kolmella toimipisteellään.

Toimiala: Kattoremontit
Liikevaihto: 109 MEUR (2023)
Toimitusjohtaja: Kimmo Riihimäki
Web: www.vesivek.fi
Sijoitushetki: 3/2014
Rahasto: Sentica Buyout IV
Deal team: Pentti Tuunala (kohdevastaava), Mika Uotila ja Amal Molin