PIHLAJALINNA

Ikääntyvä väestö ja alati kasvavat terveydenhuollon kulut ovat aikamme suurimpia haasteita Suomen kaltaisissa länsimaissa.

Pihlajalinna on ottanut aktiivisen roolin Suomen terveydenhuollon murroksessa luomalla ainutlaatuisia palvelukonsepteja sekä yksityiselle että julkiselle sektorille. Kaikki alkoi vuonna 2001, kun Mikko Wirén perusti Pirkanmaalla toimivan vuokralääkäreitä kunnille tarjoavan yrityksen. Reilussa vuosikymmenessä Pihlajalinna on kehittynyt yhdeksi suurimmista koko maan kattavista terveydenhuollon palveluntuottajista.

Vuonna 2012 Pihlajalinna otti loikan kohti pääkaupunkiseutua ostamalla yksityisiä terveydenhuollonpalveluita tarjoavan Dextran. Lisäksi Sentican omistusaikana Pihlajalinna on tehnyt yli parikymmentä muuta yritysostoa sekä toteuttanut useita merkittäviä sosiaali- ja terveyspalveluiden kokonaisulkoistuksia. Ulkoistuksista ensimmäinen oli vuonna 2010 toteutettu kaikkien aikojen ensimmäinen julkisen aluesairaalan kokonaisulkoistus. Nykyään yksityiset terveydenhuollonpalvelut tuotetaan Dextra-brändin alla ja Pihlajalinna-brändi toimii julkisella sektorilla. Kesäkuussa 2015 Pihlajalinna listautui Helsingin pörssin päälistalle.


Toimiala: Terveydenhuollon palvelut
Liikevaihto irtautumishetkellä: (2015): 213 MEUR
Toimitusjohtaja irtautumishetkellä: Mikko Wirén
Web: www.pihlajalinna.fi
Sijoitushetki: 12/2009
Irtaantumishetki: 5/2016
Rahasto: Sentica Buyout III
Omistus irtautumishetkellä: 17,0%
Deal team: Mika Uotila (kohdevastaava), Marjatta Rytömaa ja Timo Sarkki