PIHLAJALINNA

Ikääntyvä väestö ja alati kasvavat terveydenhuollon kulut ovat aikamme suurimpia haasteita Suomen kaltaisissa länsimaissa.

Pihlajalinnalla on ollut aktiivinen rooli Suomen terveydenhuollon murroksessa ja se on luonut ainutlaatuisia palvelukonsepteja sekä yksityiselle että julkiselle sektorille. Kaikki alkoi vuonna 2001, kun Mikko Wirén perusti Pirkanmaalla toimivan vuokralääkäreitä kunnille tarjoavan yrityksen. Reilussa vuosikymmenessä Pihlajalinna kehittyi yhdeksi suurimmista koko maan kattavista terveydenhuollon palveluntuottajista.

Vuonna 2012 Pihlajalinna otti loikan kohti pääkaupunkiseutua ostamalla yksityisiä terveydenhuollonpalveluita tarjoavan Dextran. Lisäksi Sentican omistusaikana Pihlajalinna teki yli parikymmentä muuta yritysostoa sekä toteutti useita merkittäviä sosiaali- ja terveyspalveluiden kokonaisulkoistuksia. Ulkoistuksista ensimmäinen oli vuonna 2010 toteutettu kaikkien aikojen ensimmäinen julkisen aluesairaalan kokonaisulkoistus. Nykyään yhtiö toimii Pihlajalinna-brändin alla.  Kesäkuussa 2015 Pihlajalinna listautui Helsingin pörssin päälistalle ja Sentica myi viimeiset Pihlajalinnan osakkeensa toukokuussa 2016.


Toimiala: Terveydenhuollon palvelut
Liikevaihto irtautumishetkellä: (2015): 213 MEUR
Toimitusjohtaja irtautumishetkellä: Mikko Wirén
Web: www.pihlajalinna.fi
Sijoitushetki: 12/2009
Irtaantumishetki: 5/2016
Rahasto: Sentica Buyout III
Omistus irtautumishetkellä: 17,0%
Deal team: Mika Uotila (kohdevastaava), Marjatta Rytömaa ja Timo Sarkki