CITEC

Teolliset investoinnit ovat moniulotteisia projekteja, jotka tehdään tiukalla aikataululla ja vaativat merkittäviä taloudellisia resursseja. Sen vuoksi on ensisijaisen tärkeää, että projektit etenevät suunnitellusti ja että tuotanto voidaan aloittaa suunnitellussa aikataulussa.

Citec tarjoaa teknisen suunnittelun ja tiedonhallinnan palveluita asiakkailleen, joista moni toimii energia-, öljy- ja kaasuteollisuudessa. Yritys voi vastata projektin suunnittelutyöstä tai vain osakokonaisuudesta asiakkaan tarpeista riippuen. Yrityksen intohimona on tarjota arvokkainta asiantuntemusta tehokkaimmalla tavalla. Citec toimii 6 maassa Euroopassa ja Aasiassa, ja hyödyntää lähes 600 henkilön organisaatiotaan Intiassa tarjotakseen korkealuokkaista asiantuntemusta vaativissa globaaleissa projekteissa.

Sentican omistusaikana Citecin kasvua kiihdytettiin useilla yritysostoilla keskeisillä toimialoilla. Sentica irtaantui sijoituksesta elokuussa 2022 myymällä osakkeet intialaiselle globaalille teknologiaratkaisuihin erikoistuneelle listatulle Cyientille.


Toimiala: Tekninen konsultointi
Liikevaihto: (2021): 77 MEUR
Toimitusjohtaja irtaantumishetkellä: Johan Westermarck
Web: www.citec.com
Sijoitushetki: 5/2011
Irtaantumishetki: 8/2022
Rahasto: Sentica Buyout III
Omistus irtaantumishetkellä: 78,9 %
Deal team: Johan Wentzel (kohdevastaava), Antti Keränen ja Kai Vesikallio