Sentica huonekalu- ja sisustuskaupan kasvuyritys Veken enemmistöomistajaksi – tavoitteena kiihdyttää monikanavaista kasvua entisestään

Kasvuloikan tehnyt Veke valmistautuu tulevan kasvustrategian toteuttamiseen laajentamalla yhtiön omistuspohjaa. Digitaalisen kaupan edelläkävijänä Veke on muutamassa vuodessa noussut toimialan johtavien yritysten joukkoon online-segmentissä. Kotimaisen pääomasijoittaja Sentican ja Veken yhteinen tulevaisuuden tavoitetila on kasvattaa Vekestä yksi Suomen suurimmista monikanavaisista huonekalu- ja sisustuskaupan toimijoista.

Veke on ollut ensimmäisten joukossa aloittamassa huonekalu- ja sisustustuotteiden verkkokauppaa ja kasvanut yhdeksi Suomen suurimmista sisustuksen verkkokaupoista reilussa kymmenessä vuodessa. Vuosi 2021 on ollut ennätyksellisen vilkas ja digitaalinen kauppa on jatkanut voimakasta kasvuaan. Yhtiön liikevaihto ylitti 30 miljoonaa euroa samalla kun yrityksen kannattavuus kehittyi positiivisesti. Myynnistä noin 75 % tuli verkkokaupasta ja loput sen kolmesta myymälästä Vantaalta, Oulusta ja Rovaniemeltä.

Nyt käynnistyvän yhteistyön myötä Veken asemaa markkinalla pyritään entisestään vahvistamaan. Inspiraatiokeskeisen Veken brändin tunnettavuutta tullaan aktiivisesti parantamaan, omien tuotemerkkien osuutta valikoimasta kasvattamaan ja digitaalisen liiketoiminnan osa-alueita tullaan jatkossakin voimakkaasti kehittämään. Huonekalu- ja sisustuskaupan murroksessa monikanavaisen asiakaskokemuksen jatkuva kehitystyö on selkeä painopiste, jonka myötä myös myymäläverkostoa tullaan kasvattamaan jo kuluvan vuoden aikana mm. Tampereelle.

Lehdistötiedote