SUPERPARK

Vielä muutama sukupolvi sitten suurella osalla maailman lapsista oli milloin tahansa mahdollisuus lähteä ulos liikkumaan ja leikkimään asuinympäristöissään sijaitseviin pihoihin, puistoihin ja metsiin. Kaupungistumisen myötä nämä mahdollisuudet ovat kuitenkin vähentyneet merkittävästi, ja monilla alueilla ei ole enää helppoa löytää leikkipaikkoja. Liikunta onkin nykyisin monelle lapselle ja nuorelle enemmänkin vakavasti otettava urheiluharrastus kuin tapa pitää hauskaa ja nauttia. Samaan aikaan verkko- ja mobiilipelaamisen houkuttelevuus ja nopeatempoisuus ovat nostaneet vaatimustasoa joka asetetaan myös fyysisille vapaa-ajan aktiviteeteille.

SuperPark vastaa moniin näistä nykypäivän haasteista arvolupauksellaan, jossa yhdistyvät ilo, ystävyys ja parempi terveys. Yhtiö kehittää ja operoi sisäaktiviteettipuistoja, joissa lapset, nuoret ja aikuiset pääsevät liikkumaan ja viihtymään innostavassa, siistissä ja turvallisessa ympäristössä. Konsepti perustuu hybridimalliin, joka sisältää kolme eri kokonaisuutta saman puiston sisällä (seikkailualueen, peliareenan ja freestyle-hallin), sekä digitaalisuuden hyödyntämiseen niin aktiviteeteissa kuin liiketoiminnan ohjaamisessa. Oman vapaa-ajan viettämisen lisäksi puistot tarjoavat otollisen ympäristön esimerkiksi syntymäpäiväjuhlille, luokkaretkille, liikuntakursseille ja virkistyspäiville.

SuperPark perustettiin Vuokatissa vuonna 2012, minkä jälkeen yhtiö on kasvanut nopeasti ja perustanut puistoja eri puolille Suomea. Vuoden 2017 lopussa konseptin globaalista houkuttelevuudesta saatiin vahva näyttö, kun ensimmäinen Suomen ulkopuolella sijaitseva puisto avattiin menestyksekkäästi Hongkongissa. Sentica tukee SuperParkia yhtiön ja sen konseptin jatkokehityksessä sekä erityisesti kansainvälisen laajentumisen kiihdyttämisessä.


Toimiala: Sisäaktiviteettipuistot
Liikevaihto: (2019): 22 MEUR
Toimitusjohtaja: Juha Tanskanen
Web: www.superpark.fi
Sijoitushetki: 4/2018
Rahasto: Sentica Buyout V
Deal team: Johan Wentzel (kohdevastaava) ja Reeti Saarinen